Τα σκουπίδια είναι της μόδας – Υψηλή ραπτική από άχρηστα υφάσματα (video)

13:04 23/7/2012 - Πηγή: Econews

Περιβάλλον Εενέργεια Οικολογία:

«Πράσινη» κολεξιόν με τίτλο «Από τα σκουπίδια στη Μόδα», λάνσαρε η Εσθονή σχεδιάστρια ρούχων και πετυχημένη επιχειρηματίας Reet Aus.

Έπειτα από πολλά χρόνια δουλειάς στη βιομηχανία της μόδας, η Εσθονή σχεδιάστρια γνωρίζει πολύ καλά τον όγκο των αποβλήτων που παράγονται.

Στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αποφάσισε να παρουσιάσει μια κολεξιόν ρούχων αποκλειστικά από άχρηστα υφάσματα που είχαν ξεμείνει και επρόκειτο να πεταχτούν.

«Η υπερκατανάλωση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ευρώπη και τις

ΗΠΑ. Πάρα πολλά ρούχα δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε γιατί δεν έχουμε πραγματική λύση. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει την απόρριψη ρούχων στις χωματερές γιατί υπάρχει φόβος ότι μπορεί να περιέχουν επικίνδυνες τοξίνες», δήλωσε η Reet Aus.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να ανακυκλώσει τα παλιά του ρούχα. Αν έχετε πέντε τζιν παντελόνια στο σπίτι σας αντί να τα πετάξετε στα σκουπίδια μπορείτε να κατεβάσετε από το Διαδίκτυο ένα πατρόν και να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο φόρεμα», προσέθεσε η σχεδιάστρια διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι η νέα τάση και στους μεγάλους οίκους μόδας.

Η Reet δεν ξέρει αν τα ρούχα της θα τα προτιμήσουν οι αστέρες του Χόλιγουντ, ωστόσο ελπίζει ότι η κολεξιόν της, εμπνευσμένη από την ανακύκλωση, θα κάνει τη διαφορά.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα