Στρατιωτική συνδρομή για την πάταξη της λαθροθηρίας ελεφάντων

13:04 7/3/2012 - Πηγή: Econews

Τις στρατιωτικές δυνάμεις του Καμερούν επιστράτευσαν για την προστασία των ελεφάντων οι υπεύθυνοι του Εθνικού Πάρκου Bouba Ndjida.

Τις τελευταίες εβδομάδες ξένοι λαθροθήρες, πιθανότατα από το Σουδάν, σφάγιασαν περίπου 400 ελέφαντες για το ελεφαντόδοντό τους, που πωλείται σε υψηλή τιμή στη μαύρη αγορά.

Οι έξι δασοφύλακες που περιφρουρούν το Πάρκο δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους βαριά οπλισμένους λαθροθήρες, που σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφεραν να αφανίσουν τους ελέφαντες, οπότε αποφασίστηκε η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Σύμφωνα με τη WWF,

στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πάταξη της λαθροθηρίας ελεφάντων, 100 στρατιώτες κλήθηκαν να συμβάλλουν στην περιφρούρηση του Εθνικού Πάρκου Bouba Ndjida, ωστόσο ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή της επιχείρησης.

«Οι λαθροθήρες πρέπει να συλληφθούν και να διωχθούν ποινικά ώστε να στείλουμε το μήνυμα στους επίδοξους λαθροθήρες ότι η εδαφική κυριαρχία και η πλούσια βιοποικιλότητα του Καμερούν δεν λεηλατoύνται», τόνισε σε δηλώσεις της η Natasha Kofoworola από το γραφείο της WWF στην Κεντρική Αφρική.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα