Ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης: αρχές 2012 η θεσμοθέτηση του Σχεδίου

15:49 5/12/2011 - Πηγή: Econews

Με τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης, παρουσία του Δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν

το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης, η σύνταξη σχεδίου δράσης για την ιεράρχηση των σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την εικόνα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της, η απρόσκοπτη διεξαγωγή των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την οργάνωση της παραθαλάσσιας ζώνης του Θερμαϊκού και η αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων των Δήμων με τον Οργανισμό.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι στόχος είναι η θεσμοθέτηση του νέου Ρυθμιστικού στις αρχές του 2012 και ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, ενώ αναφέρθηκε στους πέντε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς ύψους 1.48 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης και χρηματοδοτούνται από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, έχουν προκηρυχθεί ήδη η ανάπλαση του άξονα «Αχειροποιήτου – Αγ. Σοφίας» έως την παραλία και η ανάπλαση της Βαλκανικής πλατείας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενώ αναμένεται άμεσα και η προκήρυξη για την ανάπλαση του 7πυργίου. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Παράλληλα ο κ. Σηφουνάκης έδωσε έμφαση στην προώθηση και ολοκλήρωση των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, υπογραμμίζοντας ότι «η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει επιτέλους ένα νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στην περιοχή του Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα καθώς επίσης και την έγκριση της προσαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνας στις ανάγκες αλλαγών που προέκυψαν με τα δεδομένα της εφαρμογής του».

«Η ευρύτερη αυτή περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει θέματα που σχετικά με την επικινδυνότητα. Το ΥΠΕΚΑ προκηρύσσει άμεσα τις μελέτες επικινδυνότητας για όλη την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνουν και την βιομηχανική επικινδυνότητα», προσέθεσε.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα