Η οικονομική κρίση δεν ρίχνει τους ρύπους

13:43 5/12/2011 - Πηγή: Econews

Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις βιομηχανίες αυξήθηκαν κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες κατά το τρέχον έτος, παρά το υφεσιακό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

Έρευνα του Global Carbon Project δείχνει πως η επιβράδυνση των εκπομπών κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008-2009 ήταν απλώς ένα διάλλειμμα πριν την εκτόξευση κατά 6% το 2010 και τη φετινή αύξηση.

“Η παγκόσμια οικονομική κρίση αποτέλεσε

μια ευκαιρία για τη χάραξη διαφορετικής πορείας στο ζήτημα των εκπομπών ρύπων. Τα αποτελέσματα μας δεν δείχνουν να συμβαίνει κάτι τέτοιο” αναφέρεται στην έρευνα που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature Climate Change.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι 200 κρατών συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη για το Κλίμα στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής, προσπαθώντας να διαμορφώσουν μια κοινή κλιματική πολιτική.

Σύμφωνα με την έρευνα, η αύξηση των εκπομπών οφείλεται σε ένα μικρό αριθμό αναπτυσσόμενων χωρών παρά την εφαρμογή “πράσινων” πολιτικών σε Κίνα, Νότια Κορέα και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι από το 2009, οι “καταναλωτικοί” ρύποι στις αναπτυσσόμενες χώρες προσπέρασαν εκείνες των αναπτυγμένων.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα