Πυρκαγιά στις Αφίδνες Αττικής – Καταγγελίες για εμπρηστική ενέργεια

11:33 25/8/2012 - Πηγή: Econews

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στις βόρειες περιοχές της Αττικής.

Η φωτιά καίει δασική έκταση στην περιοχή των Αφιδνών, ενώ μαύροι καπνοί έχουν κατακλύσει το Λεκανοπέδιο της Αθήνας.

Στην περιοχή επιχειρούν 35 οχήματα της Πυροσβεστικής και 100 πυροσβέστες μαζί με 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 8 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ βοηθούν και δεκάδες εθελοντές με 14 οχήματα των ΟΤΑ.

Η φωτιά ξέσπασε

στις 4 περίπου τα ξημερώματα και το πύρινο μέτωπο έφθασε το ενάμιση χιλιόμετρο, ενώ κινδύνευσαν και σπίτια.

Μάλιστα, η φωτιά είχε φθάσει στην οδό Τραπεζούντος στο ύψος του Αγίου Στεφάνου, κοντά στα διόδια.

Άλλο μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή της Δροσοπηγής στα όρια του Κρυονερίου, όπου καίει σε ρεματιές με πυκνή βλάστηση, ενώ οι φλόγες έχουν πέρασαν στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού.

Νωρίτερα, ήταν κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, από τη Βαρυπόμπη έως το Καπανδρίτι και στα δύο ρεύματα, ενώ τώρα η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά.

Όπως αναφέρει η ΝΕΤ, η κατάσταση έχει βελτιωθεί τις δύο τελευταίες ώρες, ωστόσο υπάρχει οι κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο Σκάι ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Νίκος Τσόγκας η υπηρεσία του εξετάζει τις  καταγγελίες πολιτών που έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό και κάνουν λόγο για περίπου 20 εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρτερή,  στην Κύμη Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν αυτήν την ώρα 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Τέλος, πυρκαγιά σε εξέλιξη βρίσκεται και σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσα της Κεφαλλονιάς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 17 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 10 εθελοντές, 2 οχήματα ΟΤΑ και ένα αεροσκάφος.

Keywords
Τυχαία Θέματα