Παγώνουν οι τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς – Τι γίνεται με επεκτάσεις Μετρό

Αμετάβλητες θα παραμείνουν οι τιμές των εισιτηρίων στα Μέσα Μεταφοράς ως τον Οκτώβριο του 2013, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Παράλληλα, τα μέτρα καταπολέμησης της εισιτηριοδιαφυγής στοχεύουν στην οριστική αναβολή της αύξησης.

Ο κ. Χατζηδάκης

ενημέρωσε ότι τον Οκτώβριο σημειώθηκε για πρώτη φορά αύξηση των πωλήσεων εισιτηρίων κατά 12% και σημείωσε ότι για τον Νοέμβριο υπολογίζεται ότι θα καταγραφεί νέα αύξηση πωλήσεων κατά 4,7%.

Τα τρία νέα μέτρα που εισάγει το υπουργείο για τη διασφάλιση των αναγκαίων εσόδων αλλά και την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής είναι:

-Ενίσχυση του προσωπικού ελέγχου με αναδιάταξη των οργανογραμμάτων ΟΣΥ-ΣΤΑΣΥ και μετακίνηση εργαζομένων από τα γραφεία σε ελέγχους-πώληση.

-Καταβολή μόνο του 50% της αξίας του προστίμου σε περίπτωση που αυτό πληρώνεται άμεσα ή εντός 10 ημερών.

-Καθιέρωση του πολλαπλού εισιτηρίου (σε μία δεσμίδα 11 εισιτηρίων, ο επιβάτης θα πληρώνει για την αξία μόνον των 10).

Παράλληλα θα ισχύσει το ηλεκτρονικό εισιτήριο από το 2014.

—Οι επεκτάσεις του Μετρό

Όσον αφορά στις επεκτάσεις του Μετρό, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η επέκταση προς Ανθούπολη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο, προς Ελληνικό τον Ιούλιο και προς Χαϊδάρι τον Σεπτέμβριο.

Στη γραμμή 3 η επέκταση Χαϊδάρι (Αγία Μαρίνα)-Πειραιάς, αναμένεται, όπως ανέφερε, να ολοκληρωθεί το 2017.

Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η σύμβαση για την επέκταση του Τραμ προς Πειραιά, η κατασκευή της οποίας θα ξεκινήσει το νέο έτος.

Για το Μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι καταβάλλεται «τεράστια προσπάθεια» για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας του αναδόχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα