Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας ξεκινάει σήμερα

10:23 16/5/2012 - Πηγή: Econews

Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 ο 180ς Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος ο οποίος θα διαρκέσει μέχρι τις 20 του μήνα.

Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας θα διεξαχθεί σε ιστορικές τοποθεσίες της Πελοποννήσου και με τερματισμό κατά την 5η ημέρα του αγώνα στο Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, στις 12:30.

Ο αγωνας περιλαμβάνει πέντε ετάπ

και η αρχή γίνεται από την Αρχαία Κόρινθο στις 16 Μαΐου στις 10 το πρωί και τερματισμό στις 13:30 στο Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Τσακωνιάς.

Στον ποδηλατικό αγώνα θα συμμετάσχουν 1002 ποδηλάτες χωρισμένοι σε 17 ομάδες, εκ των οποίων οι τέσσερις ελληνικές και οι 13 από το εξωτερικό.

Οι ελληνικές ομάδες είναι: η Εθνική Ομάδα της ΕλλάδαςΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, η ομάδα ΟΠΑΠ, καθώς και δύο επαγγελματικές ομάδες: η Gios – Deyser LEON KASTRO και η SP TABLEWARE.

Μετά από επιλογή των ομοσπονδιακών προπονητών, την εξαμελή Εθνική Ομάδα της ΕλλάδαςΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (ΝΑΤΙΟΝΑL TEAM OF GREECE – HELLENIC POST BANK) απαρτίζουν οριστικά οι αθλητές: 1. Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, 2. Ιωάννης Δρακάκης, 3. Νίκος Καλουδάκης, 4. Γώργος Νείλας, 5. Αλέξανδρος Παπαδερός, 6. Αναστάσιος Κουρμπέτης.

Τη δεύτερη Ελληνική ομάδα με την επωνυμία ομάδα ΟΠΑΠ (ΤEAM OPAP) συγκροτούν οριστικά οι αθλητές: 1. Νίκος Ιωαννίδης, 2. Ιωάννης Σπανόπουλος, 3. Πέτρος Γκαζώνης, 4. Βασίλης Τσοπούρογλου, 5. Παύλος Χαλκιόπουλος, 6. Μαραβελάκης Ιωάννης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Θανάσης Τερζής, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου της εκδήλωσης, δήλωσε:

«Eίναι χαρά μας να φιλοξενούμε μια τόσο σημαντική διοργάνωση για τον Ελληνικό αθλητισμό σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας επιστρέφει και φέτος για να αποτελέσει όχι μόνο το κορυφαίο αθλητικό γεγονός με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία προβολής της χώρας και του φυσικού της πλούτου. Οι αθλητές της ποδηλασίας θα προσφέρουν συναρπαστικές στιγμές μέσα από μία άρτια διοργάνωση, σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας πετυχαίνοντας τη δημιουργία μίας παγκόσμιας κοινότητας, ενώνοντας τους λαούς. Παράλληλα οι διαδρομές μέσα από τα ελληνικά τοπία θα συνθέσουν ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ οι πόλεις τερματισμού είναι γεμάτες ιστορία, προβάλλοντας τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο».

Η Νανά Φιλιππίδη, Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΠΑΠ Α.Ε., Μεγάλου Χορηγού του Γύρου Ελλάδας, υπογράμμισε: «Η ΟΠΑΠ ΑΕ με αίσθημα ευθύνης στέκεται για μια ακόμη φορά αρωγός σε μια αξιέπαινη προσπάθεια. Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι η κορυφαία ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα με μεγάλη παράδοση και συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο που διανύουμε. Η διοργάνωση εντάσσεται στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλα τα επίπεδα που η ΟΠΑΠ στηρίζει, προωθεί και συνεπικουρεί».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί Δημάρχων και εκπροσώπων των τοπικών φορέων:

Σταύρος Αργειτάκος, Δήμαρχος Σπάρτης: «Ο αθλητισμός και η ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι

Keywords
Τυχαία Θέματα