Άτομα τρίτης ηλικίας καθαρίζουν τις παραλίες Αγ. Κοσμά και Αγ. Αλεξάνδρου στο Ελληνικό

18:55 15/5/2012 - Πηγή: Econews

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία

Η ενεργοποίηση και διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης των ατόμων τρίτης ηλικίας, η συμμετοχή τους σε δράσεις με άξονα κυρίως την προστασία του περιβάλλοντος, και η αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών αποτελούν τους στόχους της δράσης καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί στις παραλίες Αγ. Κοσμά και Αγ. Αλεξάνδρου στο Ελληνικό την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 και την οποία συνδιοργανώνουν το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, το ΓραφείοΕνημέρωσης

του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με την σύμπραξη ΚΑΠΗ και σχολείων του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο καθαρισμός αποτελεί το δεύτερο σκέλος μίας ευρύτερης δράσης με τίτλο «Δίνουμε το παρών! Διασφαλίζουμε το μέλλον!» που υλοποιείται με  αφορμή και το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργούς Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών. Το πρώτο μέρος της δράσης έλαβε χώρα την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 στο Γραφείο Ενημέρωσης Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με  τη μορφή συμμετοχικού εργαστηρίου, το οποίο είχε ως στόχο την ενημέρωση ατόμων τρίτης ηλικίας σε θέματα που άπτονται της ορθολογικής διαχείρισης και προστασίας του παράκτιου μετώπου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα μέλη των ΚΑΠΗ επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του παράκτιου, θαλάσσιου και φυσικού περιβάλλοντος και ανταποκρίθηκαν με ζήλο και  θετική διάθεση στον επικείμενο καθαρισμό. 

Ο ενθουσιασμός τους ενισχύθηκε από χρήσιμες πληροφορίες και ενημέρωση για το ρυπαντικό φορτίο των ακτών μας, καθώς και από πρακτικές συμβουλές για έναν περιβαλλοντικά ορθό καθαρισμό που τους μετέφεραν οι εκπρόσωποι του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS. Οι συμμετέχοντες, οπλισμένοι πλέον με την απαραίτητη γνώση και προσωπική πείρα είναι έτοιμοι να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους και να ανταλλάξουν ιδέες και πληροφορίες με τα εγγόνια τους αλλά και τους μαθητές από τα σχολεία του Ελληνικού που θα πάρουν μέρος στην προγραμματισμένη δράση, οι εκπρόσωποι της τρίτης ηλικίας δε θα συμμετάσχουν απλά σε έναν ακόμη καθαρισμό: θα δώσουν δυναμικό παρόν και θα διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Η συμμετοχή πολιτών μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων σε περιβαλλοντικές δράσεις εθελοντικής προσφοράς ενισχύει την κοινωνικοποίηση και ενεργοποίηση τους συμβάλλοντας παράλληλα στη διατήρηση της υγείας και φυσικής τους κατάστασης. Μέσω του συγκεκριμένου καθαρισμού τονίζεται επίσης η σπουδαιότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο παράκτιο μέτωπο, που ιδίως για τους ηλικιωμένους πολίτες αποτελεί πηγή ψυχαγωγίας, υγείας και τόνωσης.

Η συμμετοχή στον καθαρισμό είναι ελεύθερη. Συγκέντρωση στις 09:00 πμ. στην είσοδο της παραλίας του Αγίου Κοσμά (δείτε τον επισυναπτόμενο χάρτη).

Keywords
Τυχαία Θέματα