Νέο τεστ για το AIDS γίνεται στο σπίτι

14:28 16/5/2012 - Πηγή: Econews

Την έγκριση του πρώτου οικιακού τεστ για τον ιό HIV εισηγήθηκε την Τρίτη 17μελής επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής αποφάνθηκαν ομόφωνα ότι τα πλεονεκτήματα του τεστ, που ονομάζεται OraQuick, υπεραντισταθμίζουν τους ενδεχόμενους κινδύνους για τους καταναλωτές.

Το τεστ

εξετάζει ένα δείγμα από το στοματικό υγρό στην εξωτερική περιοχή των ούλων και δίνει θετική ή αρνητική απάντηση εντός 20 λεπτών. Η απάντηση δεν είναι τόσο αξιόπιστη συγκριτικά με τις απαντήσεις εξετάσεων στα διαγνωστικά κέντρα.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων θα αποφασίσει αργότερα εντός του 2012 αν θα επιτρέψει την κυκλοφορία του τεστ.

Η φαρμακευτική εταιρεία OraSure, που κατασκευάζει το προϊόν, έχει πουλήσει το τεστ σε γιατρούς από το 2004.

Από κλινικές δοκιμές που διεξήγαγε η εταιρεία προέκυψε ότι το τεστ είναι κατά 93% ακριβές στα θετικά αποτελέσματα και κατά 99,8% στα αρνητικά.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει την έγκρισή της για άλλα οικιακά τεστ που ανιχνεύουν τον ιό HIV, ωστόσο αυτά λειτουργούν με δείγμα αίματος, το οποίο πρέπει να σταλεί σε εργαστήριο.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα