«Μαρτύριο» για τους κατοίκους το πολυμορφικό «Πάρκο μας» στους Αμπελόκηπους

15:24 19/6/2012 - Πηγή: Econews

Ανακοίνωση με αφορμή τα δημοσιεύματα για το πρώτο πολυμορφικό πάρκο στην Αθήνα εξέδωσαν κάτοικοι της περιοχής των Αμπελοκήπων (διαβάστε για το πάρκο στο econews).

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους εξαιτίας του πάρκου και έχουν καταφύγει στη δικαιοσύνη με τα ασφαλιστικά μέτρα να εκδικάζονται τον Οκτώβριο του 2012.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Περιοχής “Κουντουριώτικα” Αμπελοκήπων αναφέρει

τα εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εφημερίδες και Μ.Μ.Ε. με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ» και χορηγό την κινητή τηλεφωνία (VODAFON CU) έγινε πραγματικότητα το όνειρο κάθε αθλητή σκέιτ – η κατασκευή πάρκου με πίστες σκέιτ- εκεί που πραγματικά «βράζει η πόλη», στο κέντρο της Αθήνας ( Λ. Αλεξάνδρας πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού) και σε απόσταση αναπνοής από πολυκατοικίες και τέσσερα σχολικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με τα σχέδια της παραπάνω οργάνωσης δημιουργήθηκε ένας χώρος για αστικό αθλητισμό και αναψυχή των κατοίκων της περιοχής.  Πώς συνάδει όμως η έννοια της  αναψυχής με την ηχορύπανση από τον επαναλαμβανόμενο ήχο (κρότο) που παράγει η άθληση με σκέιτ: Τι είδους αναψυχή μπορεί να προσφέρει  αυτός ο χώρος στους κατοίκους της γειτονιάς, όσο πράσινο και αν διαθέτη, όταν από τη φασαρία δεν μπορούμε να σταθούμε στο μπαλκόνι μας, να ανοίξουμε τα παράθυρά μας; Αναψυχή είναι αποκλειστικά και μόνο για όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ. Στα πλαίσια δε πρωταθλημάτων σκέιτ διοργανώνονται και μουσικές εκδηλώσεις.  Είναι κατάλληλος αυτός ο χώρος για τέτοιου είδους διοργανώσεις, όταν περιβάλλεται από κτίρια, και ο αντίλαλος από την εκκωφαντική μουσική γίνεται αφόρητος όχι μόνο για τους περίοικους αλλά και για τους εργαζόμενους και νοσηλευόμενους στα παρακείμενα Νοσοκομεία (ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ», «ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ», «ΕΛΠΙΣ»);

 Ο κ. Δήμαρχος της Αθήνας, το Δημοτικό Συμβούλιο και  το 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα με διαδικασία «εξπρές»  ενέκρινε με  την υπ’ αρ. 722/06-06-2011 Δημοτική πράξη τη διάθεση του συγκεκριμένου χώρου για την υλοποίηση της ιδέας  και του διακαούς πόθου μιας παρέας 20 περίπου ατόμων  και όλων όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο σπορ.  Η Μ.Κ.Ο. “OUR PARK”  με δήθεν ευαισθησίες σε θέματα ανάπλασης ελεύθερων χώρων για αθλητισμό και αναψυχή ικανοποίησε αυστηρά και μόνο το χόμπι μιας συγκεκριμένης κατηγορίας ατόμων αφαιρώντας πολύτιμο χώρο για ελεύθερο παιχνίδι. Αν πραγματικά ενδιαφερόταν για τη  δημιουργία πάρκου, αθλητισμού και αναψυχής των κατοίκων της περιοχής, όπως διατείνεται, δεν θα κατασκεύαζε πίστες σκέιτ από τόνους μπετόν  προκαλώντας υπερθέρμανση στην περιοχή, ούτε θα πρότεινε σαν μορφή άθλησης το σκέιτ που παράγει ηχορύπανση. ΠΑΡΚΟ στα απλά ελληνικάσημαίνει ΧΩΡΟΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΥ – ΗΡΕΜΙΑΣ  – ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ.

Εμείς οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως αυτοί που οι κατοικίες τους συνορεύουν με το εν λόγω «πάρκο» κάθε άλλο παρά έχου

Keywords
Τυχαία Θέματα