Ειδικό Τέλος Ακινήτων: 700.000 λογαριασμούς έστειλε η ΔΕΗ

Την ειδοποίηση για την πληρωμή του τέλους ακινήτων έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν τις προσεχείς ημέρες περίπου 700.000 καταναλωτές της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, στην αρχή της εβδομάδας έγιναν οι πρώτες αποστολές, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 400.000 λογαριασμοί έχουν ήδη παραληφθεί.

Σε πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές

θα πρέπει να πληρώσουν το σύνολο του οφειλόμενου ποσού  εντός 40 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε λογαριασμό που εκδόθηκε με το τέλος ακινήτων, ο συγκεκριμένος καταναλωτής καλείται να πληρώσει το ποσό που του αναλογεί εντός 28 ημερών από την ημερομηνία έκδοσής του.

Στον συγκεκριμένο λογαριασμό που αφορά σε τετράμηνη κατανάλωση (από 8 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου 2011), ο καταναλωτής που χρωστά για ρεύμα, δημοτικούς φόρους, τέλη και ΕΡΤ το ποσό των 84 ευρώ, καλείται να καταβάλει επιπλέον 252 ευρώ για την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων.

Ο λογαριασμός εκδόθηκε στις 10 Οκτωβρίου και κανονικά, με βάση το 40ήμερο, η διαδικασία έκδοσης εντολής διακοπής ξεκινά στις 19 Νοεμβρίου, όμως ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, μετά την οποία ενεργοποιούνται οι διαδικασίες αποκοπής του ρεύματος, αναγράφεται η 7η Νοεμβρίου, δηλαδή 12 ημέρες νωρίτερα από το 40ήμερο.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα