Καιρός: κρύο, βοριάδες και χιόνια στα ορεινά προβλέπει η ΕΜΥ – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Πτώση της θερμοκρασίας, βόρειους ανέμους, βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και χιόνια σε ορεινές περιοχές της Ελλάδας προβλέπει για τον καιρό η ΕΜΥ σήμερα.

Όσον αφορά στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος με ανέμους βορειοδυτικούς έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 5 έως 11 βαθμούς.

Παρόμοιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από μείον 1 έως 5 βαθμούς.

Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα σημειωθούν σε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Αιγαίο και νότιο Ιόνιο, και το πρωί στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βορειοανατολικά ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο Εθνικό Δίκτυο Φλώρινας – Καστοριάς μέσω Βίγλας από το 10ο έως το 25ο χιλιόμετρο και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 10ο χλμ έως το 17ο χλμ του δρόμου Γκούρας – Δερβενίου, από το 9ο χλμ έως το 14ο χλμ του δρόμου Γκούρας-Κιάτου και από το 12ο χλμ έως το 19ο χλμ του δρόμου Γκούρας – Λυκουριάς.

Στην Φλώρινα ο υδράργυρος έπεσε το πρωί στους -5 βαθμούς Κελσίου και με απόφαση της δημοτικής αρχής δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα