Καύση νεκρών: στο Σχιστό πιθανότατα το αποτεφρωτήριο

12:58 9/3/2012 - Πηγή: Econews

Στο υφιστάμενο διαδημοτικό νεκροταφείο του Σχιστού στρέφονται οι ενδιαφερόμενοι για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ), μετά την ακύρωση του έργου στο δήμο Μαρκόπουλου.

Χθες η Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαρκόπουλου κατά την οποία οι δημοτικοί σύμβουλοι, στην πλειοψηφία τους, υπαναχώρησαν από προηγούμενη ομόφωνη απόφασή τους για χωροθέτηση κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, λόγω των τοπικών αντιδράσεων.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τη συνεδρίαση και τις «πιέσεις από την

πλευρά των πιστών», ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, καθηγητής Δημ. Χριστόπουλος, μίλησε για τον «καταλυτικό ρόλο της εκκλησίας με τη συλλογή υπογραφών και την αναγκαιότητα των διακριτών ρόλων που οφείλουν να έχουν εκκλησία και πολιτεία».

Στη συνέντευξη μετείχε επίσης ο πρόεδρος της Επιτροπής για την θεσμοθέτηση του δικαιώματος στην αποτέφρωση των νεκρών Αντ. Αλακιώτης, ο οποίος τόνισε ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι αντί να συσπειρωθούν και να υποστηρίξουν την θέση τους ενέδωσαν στον ‘μπαμπούλα’ του πολιτικού κόστους και άλλαξαν την απόφασή τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα