Ηλεία: διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων από ΜΚΟ Υδροναύτες και ΝΟ Κατακόλου

Tο Παράρτημα Νομού Ηλείας της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ και ο Ναυτικός Όμιλος Κατακόλου, διοργανώνουν διήμερο περιβαλλοντικών δράσεων και δραστηριοτήτων στο Κατάκολο στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2012.

Στο διήμερο συμμετέχουν εκτός από τους διοργανωτές, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η εθελοντική ομάδα Πύργος εν δράσει, ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οι σχολές κατάδυσης Nek TecRek από την Αχαΐα καιIonian Dive Center από την Μεσσηνία, και οι περιβαλλοντικές ομάδες του 1ου Λυκείου και του 3ου Γυμνασίου Πύργου.

Η

δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου και των Οικολόγων Πράσινων, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Πατρίς και ο Voxfm.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Πύργου, όπου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και ομιλίες που θα έχουν θέμα τον εθελοντισμό, την εκπαίδευση και την αγωγή που προσφέρει στα παιδιά η συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες και την ανάγκη για κοινωνική ευαισθητοποίηση και προστασία του περιβάλλοντος. Στην εκδήλωση επίσης θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν και υποστηρίζουν την εκδήλωση.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 12.30 στο λιμάνι και στο αλιευτικό καταφύγιο του Κατακόλου, θα πραγματοποιηθεί υποβρύχιος καθαρισμός από τους εθελοντές αυτοδύτες, ενώ από τις 10.00 περιμετρικά του λιμανιού θα πραγματοποιούνται  εκπαιδευτικές δραστηριότητες από τους συμμετέχοντες φορείς στις οποίες θα μπορούν να λάβουν μέρος άτομα κάθε ηλικίας.

Στο διήμερο θα συμμετάσχουν εθελοντές από ολόκληρη την χώρα οι οποίοι θα ταξιδέψουν με μισθωμένο πούλμαν, ευγενική χορηγία τωνΟικολόγων Πράσινων, το οποίο θα ξεκινήσει από την Αθήνα ( Πλατεία Καραϊσκάκη – Μεταξουργείο) το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 10.30με ενδιάμεση στάση την Πάτρα, ενώ η  επιστροφή τους θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής.

Η διαμονή των εθελοντών θα εξασφαλισθεί με μέριμνα του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου.

Για ευκολότερη και πιο οικονομική μετάβαση στο λιμάνι έχει οριστεί ειδικό δρομολόγιο ΟΣΕ. Το τραίνο θα ξεκινήσει απο το σταθμό του Πύργου με προορισμό το Κατάκολο στις 09.30 και θα επιστρέψει στον Πύργο στις 14.30.

Στις 3 και 4 Νοεμβρίου, λαμβάνει χώρα  μια πραγματική γιορτή εθελοντισμού, περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και θετικής διάθεσης.  Εθελοντές απο όλες τις άκρες της Ελλάδας συγκεντρώνονται στο Κατάκολο και γίνονται φορείς της ελπίδας για ένα καλύτερο περιβάλλον, ένα καλύτερο αύριο, για ΟΛΟΥΣ μας.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε σε αυτή την γιορτή και να αποδείξουμε ΜΑΖΙ πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι ένα ζήτημα πάντοτε επίκαιρο και πάντοτε επιτακτικό.

Ελάτε να γίνουμε όλοι μαζί, μέρος της λύσης.

Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα www.ydronaftes.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα