Η Ρεάλ Μαδρίτης κατασκευάζει τεχνητό νησί $1 δισ. στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

11:25 23/3/2012 - Πηγή: Econews

Η διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει ένα πολυτελές τουριστικό θέρετρο προϋπολογισμού 1 δισ. δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι η Ρεάλ σκοπεύει να δημιουργήσει ένα “σύμπλεγμα” τεχνητών νησιών πάνω στα οποία θα οικοδομηθούν οι εγκαταστάσεις του θέρετρου.

Το θέρετρο, που χαρακτηρίζεται ως »θεματικό πάρκο» για τους απανταχού φανατικούς της “στρογγυλής θεάς”, θα περιλαμβάνει δύο υπερπολυτελή ξενοδοχεία και βίλες, ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο 10 χιλιάδων θεατών με θέα

στον ωκεανό, μαρίνα σκαφών και ένα τεχνολογικά εξελιγμένο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της “Βασίλισσας της Ευρώπης”.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε πως οι εγκαταστάσειε έκτασης 430 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων θα κατασκευαστούν σε συνεργασία με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ελπίζει ότι τα εγκαίνια θα γίνουν το 2015.

Δεν πρόκειται για το μοναδικό παράδειγμα υπεροπολυτελούς κατασκευής σε ανερχόμενες ενεργειακές δυνάμεις: το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για τον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου ο οποίος θα κατασκευαστεί πάνω από ενεργούς πετρελαιαγωγούς, ενώ Κατάρ και Ντουμπάι ετοιμάζουν επίσης τεχνητά νησιά.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεζ ελπίζει πως το θέρετρο στα ΗΑΕ θα προσελκύσει ένα εκατομμύριο πιστούς της ομάδας ετησίως και επεσήμανε πως η επιλογή της τοποθεσίας είναι στρατηγική καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην έδρα της ομάδα στην Ισπανία και στους 300 εκατομμύρια οπαδούς της στην Ασία.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα