Θεσσαλονίκη: μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για το νερό

17:14 22/3/2012 - Πηγή: Econews

Με επίκεντρο τις προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα θέματα που αφορούν  τη διαχείριση των υδάτων καθώς και  τις αποτελεσματικές επεμβάσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον καθαρισμό και την αναβάθμιση του Θερμαϊκού, πραγματοποιήθηκε  σήμερα Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012, ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε

ο Δήμος Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, στο Μουσείο Ύδρευσης της Ε.Υ.Α.Θ. και σε συνεργασία με την Ε.Υ.Α.Θ.

Στην ίδια εκδήλωση η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων  σε συνεργασία με τη μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κ.Ε.Α.Ν. (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) παρουσίασε το Planetbook, το πρώτο περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον και την πόλη της Θεσσαλονίκης που δημιουργήθηκε  με τη στήριξη της Vodafone.

Δεκάδες μαθητές των δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να  συμμετάσχουν  δραστηριότητες με θέμα το νερό και να ξεναγηθούν στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Μουσείου. Για τη σημασία του νερού στη ζωή μας μίλησε ο Γιάννης Ταμιωλάκης, τεχνολόγος-επόπτης Δημόσιας Υγείας, ενώ πραγματοποιήθηκε προβολή  βίντεο και συζήτηση με θέμα την ιστορία και την εξέλιξη της ύδρευσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε στη μάχη της διεκδίκησης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Πρωτεύουσας 2014 γνωρίζοντας καλά ότι θα κερδίσουμε εμπειρίες, τεχνογνωσία, δικτύωση. Επίσης δίνουμε τη μάχη για τον καθαρισμό και την αναβάθμιση του Θερμαϊκού. Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά σε επίπεδο Φορέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρόγραμμα μόνιμης παρακολούθησης του Όρμου της Θεσσαλονίκης το οποίο είναι ένα σημαντικό βήμα, που σε συνδυασμό με τη συντήρηση του σκάφους «Ποσειδών», συμβάλλει αποφασιστικά στην ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα της ρύπανσης και του ευτροφισμού του Θερμαϊκού Κόλπου. Σε αυτά τα πρώτα βήματα η συμβολή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Hellenic Post Bank, υπήρξε καθοριστική» δήλωσε ο  Αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Και συνέχισε : «Το όραμά μας βρήκε την υποστήριξη και την πίστη που του άξιζε και έτσι σήμερα μπορούμε να είμαστε περήφανοι όχι μόνο για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου και ενός αναβαθμισμένου σκάφους, αλλά και γιατί αποδείξαμε ότι το έργο για το περιβάλλον είναι υπόθεση συλλογική και μόνο έτσι μπορεί να φέρνει αποτελέσματα. Επίσης βρισκόμαστε στη διαδικασία αναζήτησης συμπληρωματικών λύσεων για τον Θερμαϊκό ούτως ώστε να γίνει ξανά μία καθαρή θάλασσα».

Στους χώρους του Μουσείου Ύδρευσης στήθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης για το Νερό, το επιδαπέδιο Planetbook των 36 τ.μ. και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι και να ενημερωθούν για περιβαλλοντικά θέματα από εκπροσώπους του ΚΕΑΝ.  Συνολικά ενημερώθηκαν 121 μαθητές μέσα από τις επισκέψεις που έγιναν από  το 2ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών και τα 19ο  και 41ο Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονί

Keywords
Τυχαία Θέματα