Η κακοκαιρία εγκλώβισε 1000 άτομα στην Εγνατία – Η πρόγνωση του καιρού

Προβλήματα έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από προχθές τη χώρα μας.

Η χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο, ενώ δεκάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον παρακαμπτήριο επαρχιακό δρόμο, Κοίλων – Βατερού Κοζάνης, λόγω αναδίπλωσης νταλίκας.

Σύμφωνα με

τον γγ Πολιτικής Προστασίας Θ.Μπούφη απεγκλωβίστηκαν περίπου 1.000 άτομα.

Την ίδια ώρα χωρίς ρεύμα παραμένουν, λόγω της κακοκαιρίας, αρκετά χωριά στην Καρδίτσα. Συγκεκριμένα, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε 10 τοπικές κοινότητες του Δήμου Αργιθέας (Ανθηρό, Ανατολικής Αργιθέας, Ελληνικά, Καληκώμη, Πετρωτό, Βλάσιο, Κουμπουριανά, Πετρίλο, Πετροχώρι και Στεφανιάδα), καθώς και σε επτά τοπικές κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας (Καροπλέσι, Γιαννουσέικα, Αμάραντος, Σαραντάπορο, Μολόχα, Καταφύγι, Καρβασαρά).

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στους δρόμους Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα και Λαμίας-Καρπενησίου, λόγω του παγετού. Κανονικά, ωστόσο κινούνται τα οχήματα στο δρόμο Λαμίας – Άμφισσας

Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη Δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, και στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους.

Στην Αττική, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.

Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων. Ωστόσο, κλειστή παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου – Καβάλας.

Αττική-Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια του νομού θα είναι έντονα, ωστόσο από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά 9 μποφόρ, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει από 2 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 3 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Kαιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά, χιονόνερο η χιόνι στα πεδινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: -2 έως 05 βαθμούς Κελσίου Στη δυτική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους μηδέν (00) βαθμούς Κελσίου

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Kαιρός: νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, κυρίως στα νότια, όπου νωρίς το πρωί πιθανώς να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα. Χιόνια στα ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε

Keywords
Τυχαία Θέματα