Φτιάχνουν θαλάσσιο πάρκο δίπλα στο «σφαγείο» δελφινιών

16:44 9/5/2012 - Πηγή: Econews

Ακούγεται σαν κακό αστείο αλλά η ιαπωνική πόλη Taiji, όπου κάθε χρόνο σφαγιάζονται εκατοντάδες δελφίνια στο πλαίσιο ενός βάρβαρου κυνηγιού, κατασκευάζει θαλάσσιο πάρκο όπου οι τουρίστες θα μπορούν να παίξουν με τα θηλαστικά.

Το πάρκο θα βρίσκεται πολύ κοντά στον κόλπο όπου πραγματοποιείται το ετήσιο κυνήγι δελφινιών.

Παρά την πρωτοβουλία, αξιωματούχοι της πόλης Taiji διαβεβαιώνουν ότι η σφαγή των δελφινιών θα συνεχιστεί κανονικά.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, εκτός από ρινοδέλφινα, το θαλάσσιο πάρκο θα φιλοξενεί φάλαινες πιλότους και άλλες μικρές φάλαινες που θα

πιάνονται στην περιοχή.

Η πόλη Taiji δέχεται έντονη κριτική από τη διεθνή κοινότητα εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια για το βάρβαρο κυνήγι, κατά το οποίο σκοτώνονται περίπου 2.000 δελφίνια. Πολλά από τα δελφίνια σκοτώνονται για το κρέας τους ενώ άλλα πωλούνται σε ενυδρεία και θαλάσσια πάρκα.

Το κρέας ενός και μόνο δελφινιού μπορεί να αποφέρει περισσότερα από 390 δολάρια.

Οι πιέσεις για τον τερματισμό του βάρβαρου εθίμου εντάθηκαν το 2009, όταν κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «The Cove», με θέμα την αποτρόπαια σφαγή.

Το ντοκιμαντέρ σκηνοθετήθηκε από τον Ελληνοαμερικανό  φωτογράφο του National Geographic, Louie Psihoyos και καταγράφει τις ενέργειες μιας ομάδας ακτιβιστών, που προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στον απομονωμένο κόλπο της πόλης Taiji, όπου διεξάγεται το ετήσιο κυνήγι των δελφινιών.

Εκεί, συγκεντρώνονται οι εκπαιδευτές δελφινιών από όλο τον κόσμο οι οποίοι επιλέγουν τα καλύτερα δελφίνια και τα στέλνουν σε φυλακές – ενυδρεία.

Τα δελφίνια που δεν επιλέγονται για τα ενυδρεία, σφαγιάζονται στον απομονωμένο κόλπο, ο οποίος έχει περιφραχθεί με συρματοπλέγματα ώστε να μην πλησιάζει κανείς.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα