Φωτοβολταϊκά: πρόστιμο 115.000 ευρώ στη ΔΕΗ για τις συνδέσεις

11:23 6/2/2012 - Πηγή: Econews

Πρόστιμο 115.000 ευρώ επέβαλε στη ΔΕΗ η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για μη τήρηση των κανόνων διαφάνειας σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις φωτοβολταϊκών πάρκων.

Παράλληλα, με την απόφασή της η ΡΑΕ δίνει στη ΔΕΗ προθεσμία δύο μηνών προκειμένου να δημοσιοποιεί μέσω της ιστοσελίδας της τα αιτήματα επενδυτών ΑΠΕ για χορήγηση

προσφοράς σύνδεσης και να αναρτήσει τις τεχνικές προδιαγραφές σύνδεσης παραγωγών στα δίκτυα διανομής, καθώς και τον οδηγό για τη σύνδεση φωτοβολταϊκών στο δίκτυο.

Σημειώνεται ότι η ΡΑΕ είχε ζητήσει εξηγήσεις από τη ΔΕΗ, μετά από καταγγελία της εταιρίας «ENFINITY HELLAS» σχετικά με τη μη δημοσιοποίηση πληροφοριών για τις αιτήσεις σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ, τις καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την έκδοση προσφοράς σύνδεσης, καθώς και τον προφορικό χαρακτηρισμό περιοχών του διασυνδεδεμένου δικτύου διανομής ως κορεσμένων, χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση της ΡΑΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής, στο σκεπτικό της απόφασης της ΡΑΕ επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η ΔΕΗ, ως διαχειριστής του δικτύου, δεν έχει ανταποκριθεί στη δημοσιοποίηση της σειράς προτεραιότητας των αιτήσεων σύνδεσης με το δίκτυο.

Εκτός αυτού, εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται με την απαίτηση του νόμου για ανά δίμηνο δημοσιοποίηση πληροφοριών σχετικά με σύνδεση σταθμών ΑΠΕ, ενώ δεν έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τις τεχνικές προδιαγραφές σύνδεσης παραγωγών στα δίκτυα διανομής και τον οδηγό για τη σύνδεση φωτοβολταϊκών σταθμών.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα