Φωτοβολταϊκά: νέα εγκατάσταση σε στέγη ισχύος 500 kWp από Positive Energy

11:59 22/2/2012 - Πηγή: Econews

Η Positive Energy, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία και παρέδωσε στην Εταιρεία ΦΟΥΝΤΡΙΝΚΟ Α.Ε., εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 500 kWp επί στέγης στο Νομό Αττικής, που συνδέθηκε πρόσφατα με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας.

Από το έργο αναμένεται η παραγωγή, συνολικά σε ετήσια βάση, τουλάχιστον 755.000 kWh

ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ από τη λειτουργία του αναμένεται συνολικά η εξοικονόμηση άνω των 768 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως, δηλαδή όσο απορροφά ένα δάσος περίπου 40.000 δέντρων μέσα από τη φωτοσύνθεσή του. Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται, ισοδυναμεί με την ηλεκτρική ενέργεια που θα κατανάλωναν σε ετήσια βάση περίπου 175 νοικοκυριά.

O Διευθυντής Ανάπτυξης του Ομίλου Επιχειρήσεων Βυτόγιαννη στην οποία ανήκει η ΦΟΥΝΤΡΙΝΚΟ Α.Ε., κ. Στέλιος Βυτόγιαννης, δήλωσε σχετικά: “Η επένδυση αυτή ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε εν μέσω μιας εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την επιμονή και την έμπρακτη πρωτοβουλία μας που οδήγησε στην επιτυχή υλοποίησή της.

Θεωρούμε ότι η εμπιστοσύνη που επιδεικνύουμε μαζί με άλλους αντίστοιχους επενδυτές στην προοπτική της ελληνικής αγοράς φωτοβολταϊκών που ήδη, από τα διαρκώς αυξανόμενα μεγέθη της διαφαίνεται πολύ σημαντική, θα παροτρύνει και άλλους ιδιοκτήτες αδειών να προχωρήσουν με τα έργα τους. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε την Positive Energy που μας παρέδωσε ένα άρτιο τεχνικά έργο, επιδεικνύοντας συνέπεια στην υλοποίησή του με γνώμονα την υψηλή ποιότητα και την εκτέλεσή του, εντός του επιθυμητού χρονοδιαγράμματος.

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Positive Energy, κ. Κυριάκος Αγιαννίδης, δήλωσε σχετικά: «Με την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, η Positive Energy εισέρχεται δυναμικά και στην κατηγορία μεγάλων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε βιομηχανικές στέγες, η οποία έχει μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης στην Ελλάδα και αποτελεί τη λογική εξέλιξη της εκκίνησης που γίνεται σε κάθε χώρα με τις αντίστοιχες εγκαταστάσεις επί γηπέδων.

Πιστοί στη δέσμευσή μας για απόλυτη έμφαση στην τεχνική ποιότητα των έργων μας, θεωρούμε ότι καταφέραμε να παραδώσουμε ένα υποδειγματικό έργο σε βιομηχανική στέγη, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαιτερότητες αυτού του είδους των εγκαταστάσεων. Σε μια αγορά που δυστυχώς η εμπορική αναμέτρηση εξακολουθεί να αφορά πρωτίστως και σχεδόν αποκλειστικά τη χαμηλότερη τιμή, τελικά αναλάβαμε να υλοποιήσουμε το εν λόγω έργο δίχως να προσφέρουμε το χαμηλότερο τίμημα αλλά με το να πείσουμε τον επενδυτή για την τεχνική αρτιότητα της πρότασής μας.

Το στοίχημά μας ήταν να παραδώσουμε ένα Φ/Β έργο που θα δικαιολογούσε απόλυτα την εμπιστοσύνη που μας έδειξε η εταιρεία ΦOYNTΡΙΝΚΟ και το γεγονός ότι τα τελικά σχόλια του πελάτη μας ήταν ότι δικαιώθηκε για την επιλογή του, αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς. Τέτοια σχόλια μας επιτρέπουν να εξακολουθήσουμε να κινούμαστε στην ελληνική αγορά με πρωταρχικό γνώμονα την π

Keywords
Τυχαία Θέματα