Φωτοβολταϊκά-ΑΠΕ: προωθούνται τα μεγάλα μόνο έργα στην κορεσμένη Πελοπόννησο

13:07 17/9/2012 - Πηγή: Econews

“Θολό” παραμένει το τοπίο με τον κορεσμό του δικτύου στην Πελοπόννησο και την έκδοση νέων αδειών εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, αλλά και άλλων τεχνολογιών ΑΠΕ.

Πρόσφατα δημοσιεύματα, αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, υποστηρίζουν πως το φημολογούμενο “πράσινο” φως σε φωτοβολταϊκά στις στέγες από τη ΡΑΕ -κατόπιν και πολιτικών παρεμβάσεων όπως αυτή του πρώην υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη

Μανιάτη- δεν ισχύει.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι η εισήγηση που κατέθεσε στην στην Ολομέλεια της ΡΑΕ ο πρόεδρος Νίκος Βασιλάκης για ξεμπλοκάρισμα των αιτήσεων για φωτοβολταϊκά στη στέγη στην Πελοπόννησο δεν υπερψηφίστηκε.

Η ΡΑΕ αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, να ξεμπλοκάρει μεγάλες επενδύσεις στις ΑΠΕ υπό προϋποθέσεις, όπως η Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΕΠΟ) και η εξασφάλιση χρηματοδότησης και μάλιστα θα αποστείλει πρόταση προς το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΡΑΕ, εφόσον έχουν λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων, οι επενδυτές που θα δηλώνουν ότι έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση θα καταβάλλουν εγγυητικές επιστολές και θα παίρνουν προσφορές σύνδεσης από ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, ενώ όσοι έχουν έτοιμη χρηματοδότηση η προσφορά σύνδεσης θα μετατρέπεται σε άδεια εγκατάστασης.

Η ρύθμιση δεν θα αφορά στην Πελοπόννησο μόνο αλλά σε όλες τις περιοχές που αντιμετωπίζουν ζήτημα κορεσμού με το δίκτυό τους.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα