Τέλος στη λιτότητα της Ελλάδας τον Οκτώβρη

Ένα ακόμη μήνα υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες πολίτες σύμφωνα με άρθρο της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας Le Monde!

«Τελειώνουμε με τη λιτότητα στην Ευρώπη; Μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία και πιθανόν την Ελλάδα τον Οκτώβριο, η μια μετά την άλλη, οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση καλούνται από την Ευρωζώνη να ελαφρύνουν τα μέτρα λιτότητας» γράφει σήμερα η γαλλική Le Monde σε άρθρο που φέρει τον τίτλο «Η Ευρώπη σκέπτεται να βάλει τέλος

στη δικτατορία της λιτότητας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα η ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας στην Ε.Ε. είναι πραγματική ρήξη με τις απόψεις της Άνγκελα Μέρκελ που πάντα πίστευε ότι μόνο με την πολιτική των περικοπών μπορούν να μειωθούν τα υπερβολικά δημόσια χρέη χωρών της Ευρώπης. «Αλλά σήμερα ακόμη και η Μέρκελ αφήνει λίγο το χαλινάρι, πιεζόμενη από τις χώρες του Νότου που απειλούνται από ύφεση διάρκειας. Από τότε που ανήλθαν στην εξουσία ο Μάριο Μόντι και ο Φρανσουά Ολάντ πίεσαν την καγκελάριο να δώσει μια ευκαιρία στην ανάπτυξη» γράφει η εφημερίδα.

Αλλά και η Κριστίν Λαγκάρντ, η επικεφαλής του ΔΝΤ, πρότεινε στο Eurogroup «να δοθεί χρόνος» στην Ελλάδα. «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνουν διορθώσεις, μια επιλογή είναι να δοθεί περισσότερος χρόνος» δήλωσε και η Le Monde θεωρεί ότι με αυτά τα λόγια προανήγειλε το «τέλος της λιτότητας στην Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα