Δυτική Αθήνα-Πειραιάς: Αδέσποτα, απορρίμματα, κομποστοποίηση στην ατζέντα ΠΕΣΥΔΑΠ-Τραγάκη

15:05 29/9/2012 - Πηγή: Econews

Κρίσιμα θέματα αρμοδιοτήτων του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων ΑθήναςΠειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), που εστιάζουν στην περιβαλλοντική ανάταση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών των περιοχών Πειραιά και δυτικής Αθήνας, τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων, μετά από θετική ανταπόκριση του Α’ Αντιπροέδρου

της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Τραγάκη σε αίτημα της διοίκησης του Συνδέσμου για αποτελεσματική δια ζώσης συνεργασία.

Στο ραντεβού, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24/09/2012 στο γραφείο του Αντιπροέδρου στην Βουλή των Ελλήνων, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει διεξοδικά τον Αντιπρόεδρο για ζητήματα που αφορούν:

1. Στην χρηματοδότηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων και τα προβλήματα που απορρέουν από την αδυναμία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του,

2. Στον προγραμματισμό εγκατάστασης και λειτουργίας κέντρου κομποστοποίησης για την παραγωγή και διάθεση καθαρού κόμποστ από τα κλαδέματα των Δήμων – μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ

3. Στον εξορθολογισμό χρηματοδότησης δράσεων πυροπροστασίας

4. Στην ανάγκη αποκατάστασης ζημιών στο χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» έργο Αποκατάσταση Χ.Α.Δ.Α. Σχιστού – Περάματος (Γ’ Φάση)

5. Στην προώθηση του πρότυπου σχεδίου πράσινης ανάπτυξης, που περιλαμβάνει το σύστημα Φωτοβολταϊκό πάρκο – Αξιοποίηση νερού Ψυτάλλειας – Λιμνοδεξαμενή – Αναδάσωση Όρους Αιγάλεω»

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ τόνισε ότι «Το ενδιαφέρον του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων, η αποτελεσματική του δράση σε κρίσιμα αυτοδιοικητικά ζητήματα και η συνεχής και σταθερή υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες του ΠΕΣΥΔΑΠ, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για την υλοποίηση απαραίτητων έργων για τους πολίτες – όπως περιγράφονται στο επιχειρησιακό μας προγραμματισμό».

Από την πλευρά του ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννης Τραγάκης δήλωσε ότι: «Σ’ αυτήν την κρίσιμη για την χώρα μας συγκυρία δεν θα επιτρέψουμε να ατονήσει το ενδιαφέρον για το περιβάλλον. Είναι υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε – όπου αυτό είναι εφικτό – υγιείς φορείς με πλούσιο και σημαντικό έργο».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Τσατσαμπάς και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου κ.κ. Ευθυμιάδης και Σταματάτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα