Δριμύ ψύχος και πολικές θερμοκρασίες σε Φλώρινα Καστοριά – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Δριμύ ψύχος και θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν επικρατούν στη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικότερα, στη Φλώρινα, η θερμοκρασία έπεσε στους -15 βαθμούς το πρωί, ενώ στην Καστοριά στους -12.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο έδειξε -5 βαθμούς κοντά στο αεροδρόμιο Μακεδονία, τους

-6 βαθμούς έπεσε ο υδράργυρος στις Σέρρες, στους -4 στην Βέροια και στους -2 στο Κιλκίς.

Λόγω του παγετού, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας και σε όλους τους ορεινούς επαρχιακούς δρόμους του νομού Καστοριάς.

Απαραίτητες είναι επίσης οι αλυσίδες στην εθνική οδό Φλώρινας Καστοριάς μέσω Βίγλας, στα ορεινά των Γρεβενών (προς Σαμαρίνα, Περιβόλι και το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας) και στα 12 τελευταία χιλιόμετρα του επαρχιακού δρόμου Κοζάνης – Βλάστης.

Αλυσίδες χρειάζονται επίσης σε επαρχιακές οδούς στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας Ημαθίας και Σερρών καθώς και στους δρόμους που οδηγούν στα χιονοδρομικά κέντρα της κεντρικής Μακεδονίας.

Μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους της Μακεδονίας αποτελεί η θέρμανση, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορούν να προμηθευτούν, ενώ σχολεία μένουν κλειστά.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα