Δεκαοκτώ παράνομες χωματερές σε Μακεδονία – Θράκη

09:45 11/5/2012 - Πηγή: Econews

Δεκαοκτώ χωματερές, επτά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και έντεκα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, παραμένουν ενεργές, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, πέντε χωματερές μένουν ενεργές στο νομό Σερρών, δύο στο νομό Χαλκιδικής, τρεις στο νομό Καβάλας, τέσσερις στο νομό Δράμας και τέσσερις στον νομό Έβρου.

Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης

Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες αποκατάστασής τους. Ειδικά, στο νομό Θεσσαλονίκης,

όπου αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργός ΧΑΔΑ, αποκαταστάθηκαν 25 ΧΑΔΑ, ενώ αύριο αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την υποβολή πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ της αποκατάστασης των τελευταίων δέκα. Πρόκειται για πέντε χωματερές στο Δήμο Βόλβης και πέντε στο Δήμο Λαγκαδά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Κώστα Κοκολάκη, πολλοί είναι εκείνοι που πετούν σκουπίδια σε διάφορες περιοχές, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εκτίμηση του πλήθους των περιοχών αυτών.

Οι περιοχές όπου ασυνείδητοι πετούν σκουπίδια δεν μπορούν να θεωρηθούν ΧΑΔΑ, ωστόσο αποτελούν εστία μόλυνσης και πολλές φορές εκδηλώνονται πυρκαγιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα