ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: Με “Activia Δημητριακά” της Danone μεγαλώνουν Τζον και Νικήτας

12:21 10/4/2012 - Πηγή: Econews

Κάνοντας πράξη για ακόμη μια φορά τη δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος και τη φροντίδα της άγριας ζωής, η Danone Γαλακτοκομικά Προϊόντα Α.Ε. ανέλαβε την σίτιση των δύο μικρών ορφανών αρκούδων, στηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες του περιβαλλοντικού κέντρου Αρκτούρος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η Danone Α.Ε. προμήθευσε για 3 μήνες με προϊόντα την μη κυβερνητική οργάνωση καθώς ο μικρός Τζον και ο Νικήτας, έχοντας δυσανεξία στις υπόλοιπες τροφές, για να περάσουν από το γάλα στη στερεά

τροφή χρειάστηκαν “Activia Δημητριακά”. Οι κτηνίατροι του κέντρου, δοκίμασαν πολλές τροφές για την σίτιση των δύο ορφανών αρκούδων, καταλήγοντας πως το “Activia Δημητριακά” ήταν αποδεκτό από τον οργανισμό τους.

Η περίθαλψη του Τζον και του Νικήτα αποτελεί μοναδική περίπτωση για την Ελλάδα, έχοντας προκαλέσει εκτενείς αναφορές στα media, καθώς και το ενδιαφέρον του BBC. Για να μεγαλώσουν χρειάστηκε η ανθρώπινη φροντίδα των ειδικών του Αρκτούρου, οι οποίοι φρόντισαν έτσι ώστε τα αρκουδάκια να μεγαλώσουν κατά το δυνατόν φυσιολογικά και να επανενταχθούν στη φύση ως ελεύθερες αρκούδες.

«Αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για εμάς η διατροφική επιλογή στο “Activia Δημητριακά”, απ’ τους μικρούς Τζον και Νικήτα» τονίζει η κ. Αλεξάνδρα Αλεξανδράκη, υπεύθυνη του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Danone Α.Ε., υπογραμμίζοντας πως «κληθήκαμε από το εξειδικευμένο προσωπικό του Αρκτούρου για την κάλυψη των αναγκών των δύο μικρών μας φίλων, και όπως καταλαβαίνεται η ανταπόκριση ήταν άμεση και καταφατική. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που συμβάλαμε και εμείς με ένα μικρό λιθαράκι στην επιχείρηση επανένταξης των δύο μικρών αρκούδων στη φύση. Η είδηση ότι ο μικρός Τζον και ο Νικήτας ξύπνησαν από το χειμέριο ύπνο και επέστρεψαν στη φύση, προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση στους ανθρώπους της Danone».

Η επανένταξη των δύο μικρών αρκούδων στη φύση έγινε στα τέλη Ιανουαρίου 2012 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μπορεί να είναι ελεύθεροι αλλά δεν είναι εντελώς μόνοι, καθώς πλέον παρακολουθούνται, μέσω δορυφόρου, από τα ειδικά κολάρα-πομπούς που έχουν τοποθετηθεί πάνω τους.

- Ο μικρός Τζον
Ένα μικρό αρκουδάκι, μόλις 2 μηνών, βρέθηκε στις 14 Απριλίου 2011 από τους ανθρώπους μονάδας επεξεργασίας ξύλου, στην περιοχή του Άργους Ορεστικού, πολύ κοντά στον Αλιάκμονα.

Η ομάδα άμεσης επέμβασης για την Άγρια Ζωή του Αρκτούρου που έσπευσε στο περιστατικό, βρήκε το μικρό αρκουδάκι πολύ φοβισμένο αλλά υγιές. Το μικρό αρκουδάκι ζύγιζε μόλις 8 κιλά, έκλαιγε συνέχεια και έτρωγε με δυσκολία. Τα αρκουδάκια γεννιούνται κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου της μητέρας τους και η φωλιά τους λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα. Μένουν με τη μητέρα τους για 2 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση. Για να αφήσει η αρκούδα τα μικρά της, συντρέχουν δύο λόγοι, είτε να την κυνήγησαν σε μεγάλη απόσταση άγρια σκυλιά, είτε να έχει θανατωθεί. Οι πιθανότητες να ζήσει ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φ

Keywords
Τυχαία Θέματα