Καιρός: βροχές και καταιγίδες τη Μεγάλη Εβδομάδα

12:21 10/4/2012 - Πηγή: Econews

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας τη Μεγάλη Εβδομάδα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει νεφώσεις, βροχές, καταιγίδες και άστατο καιρό.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Μεγάλη Τρίτη: Αναμένονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα στους 15-16 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα στους 16-17 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλη Τετάρτη: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα ανέβει.

Μεγάλη Πέμπτη: Στα δυτικά θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο.

Μεγάλη Παρασκευή: Αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Μεγάλο Σάββατο: Ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και πιθανόν στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς.

Κυριακή του Πάσχα: στα δυτικά αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 18-20 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα και στους 21-23 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα.

Χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Το χιόνι έφτασε και στην πόλη της Κοζάνης, όπου το μεσημέρι σημειώθηκε ελαφρά χιονόπτωση. Χιόνι έπεσε και στις γύρω ορεινές περιοχές τ

Keywords
Τυχαία Θέματα