Αρχιτεκτονική: έκθεση στο European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies

16:42 31/1/2012 - Πηγή: Econews

Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies, το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το Metropolitan Arts Press Ltd ανακοινώνουν 90 νέα διακεκριμένα κατασκευαστικά έργα, αστικά

σχέδια και αρχιτεκτονική τοπίου τα οποία έχουν επιλεγεί από το έγκυρο πρόγραμμα International Architecture Awards.

Δεδομένου του αριθμού ρεκόρ των φετινών συμμετοχών και της ευρείας γεωγραφικής διανομής, τα διεθνή βραβεία αρχιτεκτονικής έγιναν ένα παγκόσμιο γεγονός, πρωτοφανούς κλίμακας – το σημαντικότερο βαρόμετρο για τη μελλοντική κατεύθυνση του νέου αρχιτεκτονικού ντιζάιν- γιορτάζοντας, αναγνωρίζοντας και τονίζοντας τις αρχιτεκτονικές λύσεις και το σχεδιασμό πόλεων, ουρανοξυστών, εταιρικών κτιρίων, κρατικών κτιρίων, καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων. Αεροδρομίων, κατοικιών, βιομηχανικών κατασκευών, έργων χωροταξικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής τοπίου, από τη Νέα Υορκη ως τηη Σιγκαπούρη.

Όλη η λίστα των διακριθέντων κτιρίων μπορείτε να τη βρείτε στο www.europeanarch.eu .

Για τα βραβεία διεθνούς αρχιτεκτονικής 2011, το Μουσείο έλαβε εκατοντάδες αιτήσεις από επιχειρήσεις σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αυστραλία και την Αμερική. Οι αιτήσεις κυμαινόταν από την τελευταία νέα έδρα εταιρείας υψηλής τεχνολογίας ως σε έργα μικρότερου σχεδιασμού, γέφυρες, μνημεία, ιερούς χώρους και ιδιωτικές κατοικίες.

Όλα τα πρότζεκτ που υποβλήθηκαν σχεδιάστηκαν από τους αρχιτέκτονες στις αντίστοιχες χώρες καταγωγής τους ή στο εξωτερικό και αφορά τόσο έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί αλλά και έργα τα οποία είναι υπό κατασκευή με ημερομηνία έναρξης από την 1η Ιανουαρίου 2008.

Η φετινή κριτική επιτροπή για βραβεία πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία στην Πολωνία υπό την αιγίδα του πολωνικού συλλόγου αρχιτεκτόνων (SARP) και μερικά από τα πλέον σημαίνοντα μυαλά του Πολωνικού ντιζάιν:

• Jerzy Grochulski, Πρόεδρος, SARP., Βαρσοβία, Πολωνία
• Andrzej Bulanda, Bulanda Mucha Architekci Sp. z.o.o., Βαρσοβία, Πολωνία
• Grzegorz Stiansny, Grzegorz Stiansny Architeki, Βαρσοβία, Πολωνία
• Jacek Syropolski, Kurylowicz & Associates, Βαρσοβία, Πολωνία

Το International Architecture Awards επιμελήθηκε και οργανώθηκε από τον Christian K. Narkiewicz-Laine, φινλανδό αρχιτέκτονα, κριτικός και Πρόεδρος, του Chicago Athenaeum και επικουρείται από τον Lary L. Sommers, διευθυντή διοίκησης του Chicago Athenaeum museum και τον Ιωάννη Καραλιά, Αντιπρόεδρο του Chicago Athenaeum museum, και τον Kieran Conlon, διευθυντής/COO του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την αρχιτεκτονικής, τέχνης, σχεδιασμού, και περιβαλλοντικών μελετών.

Στα 30 έθνη που πήραν μέρος στο διαγωνισμό περιλαμβάνονται: Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδά, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, μεγάλη Βρετανία, Ινδία, Ινδονησία, Ιταλία, Ιράν, Ιαπωνία, Κορέα, México, κάτω χώρες, Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Πορτογαλία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, η Νότιος Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Βιετνάμ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στους βραβευμένους αρχιτέκτονες και αρχιτεκτο

Keywords
Τυχαία Θέματα