Αποκλεισμένο το κέντρο της Αθήνας για το πολυνομοσχέδιο – Ο απολογισμός της Τετάρτης

Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς επίκειται η κρίσιμη κατ’ άρθρο ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο.

Τη Βουλή έχουν περικυκλώσει μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ από όλα τα σημεία του Κέντρου κατευθύνονται στο Σύνταγμα

μπλοκ συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και χιλιάδες μεμονωμένοι πολίτες.

Το ΠΑΜΕ εξέφρασε την πρόθεσή του να παραμείνει έξω από τη Βουλή μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ενώ το παρόν θα δώσουν και βουλευτές του ΚΚΕ.

Για τις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου τα μέλη της κυβέρνησης να ενημερωθούν για τις εξελίξεις ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της Κυριακής στος Βρυξέλλες.

Η συγκέντρωση της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες στα χρονικά με ανεπίσημες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 70.000 κόσμου και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τουλάχιστον 200 χιλιάδες.

Την Τετάρτη δεν έλειψαν τα επεισόδια, καθώς κουκουλοφόροι συνεπλάκησαν με αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη Βουλή, αλλά και σε κεντρικές οδούς του Κέντρου. Στη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 19 πολίτες και 50 αστυνομικοί, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 28 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα