ΑΠΕ: υπέρ της πρωτοβουλίας Κουβέλη τέσσερις φορείς του κλάδου

18:10 7/3/2012 - Πηγή: Econews

Κοινή ανακοίνωση με αφορμή τις προτάσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Κουβέλη για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας εξέδωσαν φορείς του κλάδου (διαβάστε τις προτάσεις Κουβέλη στο econews).

Οι φορείς τίθενται υπέρ των προτάσεων Κουβέλη, θεωρώντας ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση και καλούν στην εξέτασή τους εντός και εκτός Βουλής.

Αναλυτικότερα,

η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η νομοθετική πρωτοβουλία του Βουλευτή Αθηνών κ. Σπύρου Κουβέλη για τις ΑΠΕ έρχεται σε μια στιγμή που η ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα απαιτεί τη μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Η πρωτοβουλία συμβάλει προς τη κατεύθυνση αυτή.

Περαιτέρω, η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός σταθερού χρηματοδοτικού μηχανισμού για τις ΑΠΕ, την αλλαγή της αντιμετώπισής τους σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα και τη βελτίωση του αδειοδοτικού πλαισίου τους, επιχειρεί να δώσει λύσεις σε πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια ο κλάδος.

Ως εκ τούτου την αντιμετωπίζουμε θετικά και πιστεύουμε ότι πρέπει να συζητηθεί επαρκώς και δημόσια, μέσα και έξω από τη Βουλή.

Επιπλέον, επειδή τη συγκεκριμένη περίοδο αναπτύσσεται παράλληλη πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, θα ήταν σκόπιμος ο συντονισμός των δύο πρωτοβουλιών, με στόχο τη διερεύνηση της συμπληρωματικότητας των προτεινόμενων ρυθμίσεων, την επισήμανση τυχόν συνεργιών και, εν τέλει, τη διαμόρφωση / σύνθεση ενός εσωτερικά συνεπούς και αποτελεσματικού νέου πλαισίου ρυθμίσεων για την προώθηση όλων των ΑΠΕ ως μοχλού εξόδου από την κρίση.

Επειδή τα προβλήματα των ΑΠΕ είναι πιεστικά και κάποιες από τις προτεινόμενες ρυθμίσεις περισσότερο αναγκαίες και ώριμες από ποτέ, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να οδηγηθούμε σε μετάθεση της θεσμοθέτησής τους από νέα Βουλή, όποτε αυτή προκύψει».

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι εξής φορείς ΑΠΕ:  Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ, η ΕΛΕΤΑΕΝ, ο ΕΣΜΥΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών) και η Ελληνική Εταιρεία Βιομάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα