Αγρότης εναντίον εταιρείας εξορύξεων με όπλο τα social media

Σε μια εποχή που τα επιχειρηματικά συμφέροντα υπερισχύουν της “φωνής” των απλών πολιτών απαιτούνται επινοητικότητα και νέοι τρόποι αντίστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο οι νέες τεχνολογίες και ειδικότερα τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αποκτούν κομβική σημασία.

Μια εικόνα των δυνατοτήτων που προσφέρει ο κυβερνοχώρος έδωσαν στις ΗΠΑ οι Αγανακτισμένοι της Wall Street, αντίστοιχα με τους δικούς μας Αγανακτισμένους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν

τα social media, ζωντανές μεταδόσεις των δράσεών τους στο διαδίκτυο, ανοιχτά ψηφιακά fora οργάνωσης κλπ.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η κίνηση ενός Αμερικανού αγρότη από το Κολοράντο που χρησιμοποιώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit απηύθυνε έκκληση για δράση εναντίον εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων με τη μέθοδο fracking* που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή του.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Γης επισπεύδει την πώληση της γης εν μέσω εορταστικής περιόδου και ο αγρότης θεωρεί ότι απειλείται η φάρμα οργανικής καλλιέργειας που εκμεταλλεύεται.

Ο αγρότης από το Κολοράντο έστειλε μήνυμα στο Reddit στο οποίο αναφέρει “Βοήθεια Reddit! H Υπηρεσία Διαχείρισης Γης προσπαθεί να μισθώσει 120.000 στρέμματα για εξορύξεις με fracking πνίγοντας τελείως τη φάρμα που ζει την οικογένειά μου”.

Η εν λόγω έκταση βρίσκεται εν μέσω μιας ζωντανής κοινότητας καλλιεργητών βιολογικών προϊόντων με κίνδυνο ο υδροφόρος ορίζοντας που χρησιμοποιείται για άρδευση και πόση να κινδυνεύει με σοβαρή μόλυνση.

Ζω σε μια όμορφη οργανική φάρμα σε μια περιοχή με πεντακάθαρα νερά, όπως και οι υπόλοιποι αγρότες της κοιλάδας. Καμία συμβουλή, προηγούμενη εμπειρία ή άλλη ιδέα; Θέλει κανείς να βοηθήσει υπογράφοντας ή διαδίδοντας την πληροφορία;” λέει ο αγρότης”.

Η κίνηση του αγρότη βρίσκει υποστηρικτές σε όλη την περιοχή μέσα από τα social media. Το αν θα αποφέρει καρπούς και θα παρεμποδιστεί η ρυπογόνος επιχειρηματική δραστηριότητα μένει να φανεί στο μέλλον.

*Το fracking βασίζεται στην έγχυση μεγάλης ποσότητας νερού και χημικών ουσιών στους βράχους που περιβάλλουν το κοίτασμα φυσικού αερίου και οι οποίοι σπάνε με τη δημιουργία ρωγμών, απ΄ όπου το αέριο βγαίνει στην επιφάνεια.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα