Λαθροϋλοτόμοι αφανίζουν δάση – Αυξάνονται τα κρούσματα

Πολλαπλασιάστηκαν τον Δεκέμβρη τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των δασαρχείων της χώρας και της Γενικής Γραμματείας Δασών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας  skai.gr, οι λαθρουλοτόμοι έχουν καταστρέψει απέραντες εκτάσεις σε περιοχές του Πηλίου, της Ξάνθης, της Καβάλας και της Χαλκιδικής.

Εκτός αυτού έχει καταστραφεί ένα μεγάλο μέρος από το δάσος της Φολόης στο νομό Ηλείας και το δάσος του Αγίου Χριστόφορου κοντά στο Αγρίνιο, όπου το δασαρχείο έχει καταγγελίες για λαθροϋλοτομία, λαθροθηρία, παράνομες

εκχερσώσεις και ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων.

Στο μεταξύ, το σοβαρό πρόβλημα λαθροθηρίας και λαθροϋλοτομίας στο Εθνικό πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου-Στροφιλιάς, έφεραν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τρεις βουλευτές κατήγγειλαν περιστατικά βίας κατά των εποπτών του Φορέα Διαχείρισης από λαθροθήρες και λαθροϋλοτόμους της περιοχής.

Τα προβλήματα δημιουργούνται κυρίως τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, που δεν εργάζονται οι δασοφύλακες των δασικών υπηρεσιών.

Οι πέντε επόπτες του Φορέα περιπολούν στην περιοχή όλες τις ημέρες, ωστόσο δεν έχουν τη δικαιοδοσία να επιβάλλουν κυρώσεις ή να ελέγξουν τα στοιχεία όσων παρανομούν.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα