Greenpeace: “ανθρώπινο πανό” ενάντια στα μεταλλαγμένα στο Μοναστηράκι

10:24 3/12/2012 - Πηγή: Econews

Ανθρώπινο πανό κατά της χρήσης μεταλλαγμένων στην παραγωγή ζωοτροφών «έστησαν» εκατοντάδες εθελοντές της Greenpeace στην πλατεία Μοναστηρακίου στην Αθήνα την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

‘Ανθρωποι κάθε ηλικίας “συντονίστηκαν” σχηματίζοντας τη φράση «Φυτεύουμε τη λύση» προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα τόσο προς τις εταιρείες ζωικών προϊόντων όσο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

H Greenpeace

έχει κατ΄επανάληψη ζητήσει από τις ελληνικές εταιρείες να επενδύσουν στα ντόπια κτηνοτροφικά φυτά (κουκιά, ρεβίθια και μπιζέλια) αντί για εισαγόμενα μεταλλαγμένα όπως η σόγια.

«Εκατοντάδες άνθρωποι σήμερα ζητούν οι εταιρείες, που πωλούν ζωοτροφές, να φυτέψουν τη λύση. Τα ελληνικά κτηνοτροφικά φυτά πρέπει να αντικαταστήσουν τη σόγια που είναι αποκλειστικά εισαγόμενη και μπορεί να είναι και μεταλλαγμένη» εξήγησε στο ΑΠΕΜΠΕ η Έλενα Δανάλη, υπεύθυνη της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία.

Πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή αποτελεί η πιλοτική καλλιέργεια κουκιών από τη Greenpeace σε χωράφι έκτασης 50 στρεμμάτων στη Βοιωτία. Όταν τα κουκιά θεριστούν την άνοιξη θα μεταποιηθούν σε ζωοτροφή.

econews

Keywords
Τυχαία Θέματα