EVlink: φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων με πιστοποίηση ZE Ready της Renault

Η Schneider Electric είναι ο πρώτος κατασκευαστής παγκοσμίως ο οποίος απέκτησε την πιστοποίηση ZE Ready της Renault για τη λύση υποδομής φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος EVlink. Η πιστοποίηση απονεμήθηκε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Schneider Electric στην

περιοχή Rueil-Malmaison, στη Γαλλία.

Το ZE Ready είναι ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο δοκιμής της συμβατότητας που εξασφαλίζει ότι τα διεθνώς αποδεκτά πρότυπα θα εφαρμοστούν με συνέπεια στα ηλεκτρικά οχήματα και στις υποδομές φόρτισης. Με την εφαρμογή των υφιστάμενων κανονισμών και με βάση τα ισχύοντα πρότυπα, το ZE Ready έχει ως στόχο να ελέγχει ολόκληρη την αλυσίδα φόρτισης, από το σχεδιασμό του σταθμού φόρτισης και την εγκατάστασή του μέχρι την εκπαίδευση, τους προκαταρκτικούς ελέγχους, κάθε αναγκαία επιπρόσθετη εργασία καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

«Υπάρχουν τρεις καλοί λόγοι για να μοιραστούμε το πρωτόκολλο ZE Ready της Renault στον κλάδο μας: να μειωθεί ο αριθμός των δοκιμών που πρέπει να πραγματοποιηθούν, να αποκτήσουμε γρηγορότερα συμβατότητα και να παρέχουμε στους χρήστες την εγγύηση ότι όλα τα εγκατεστημένα συστήματα λειτουργούν,» εξήγησε ο Vincent Brunel, Διευθυντής Electric Vehicle Development της Schneider Electric Γαλλίας. Και προσθέτει: «Το ZE Ready αποτελεί ένα θεμελιώδες βήμα για τη δημιουργία ενός ενιαίου πρωτοκόλλου που θα υιοθετηθεί από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες και όλους τους κατασκευαστές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού».

Εκτός από τo τεχνολογικό περιβάλλον, το οποίο καθιερώθηκε σε συνεργασία με τη Renault, η Schneider Electric συνεργάστηκε και με εργολάβους και ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες προκειμένου να καθορίσει μία συγκεκριμένη διαδικασία εγκατάστασης για να αποκτήσει την πιστοποίηση ZE Ready. Η Schneider Electric έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο πιστοποιημένων εγκαταστατών στη Γαλλία για να καλύψει τόσο τις ανάγκες των πελατών της όσο και των συνεργατών της.

Συγκεκριμένα:

• Σχεδόν 700 εργολάβοι έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης σε κατοικίες. Η τοπική παρουσία παίζει βασικό ρόλο, και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί καθώς θα αυξάνονται οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων.

• Σχεδόν 150 ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες εργάζονται με εταιρικούς πελάτες και τις τοπικές κοινότητες για χώρους στάθμευσης με σταθμούς φόρτισης που θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν υπηρεσίες διαχείρισης της ενέργειας. Ήδη έχουν εγκατασταθεί σημεία φόρτισης σε περισσότερες από 350 αντιπροσωπείες της Renault τις τελευταίες εβδομάδες. Η Schneider Electric προκειμένου να εκπαιδεύσει τους ηλεκτρολόγους στα τεχνικά ζητήματα της υποδομής φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων και να μπορεί να εγγυηθεί τις ικανότητές τους στις επιχειρήσεις και στις αρχές θα διοργανώσει μέχρι το τέλος του χρόνου μία εκπαίδευση με σκοπό την πιστοποίηση των ηλεκτρολόγων ως EcoXpert. Οι εκπαιδεύσεις αυτές θα εστιάζουν στην πιστοποίηση ZE Ready αλλά και στο πρότυπο IEC 61851.

Οι πρώτες λύσεις και προϊόντα υποδομής φόρτισης EVlink με

Keywords
Τυχαία Θέματα