Μεταφραστής ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του International Booker Prize 2022

Τη σύνθεση της κριτικής επιτροπής του βραβείου International Booker Prize για το 2022 ανακοίνωσαν οι διοργανωτές. Αξιοσημείωτο είναι ότι πρώτη φορά καθήκοντα προέδρου της κριτικής επιτροπής αναλαμβάνει ένας μεταφραστής, ο Frank Wynne, ενώ τα άλλα μέλη της επιτροπής είναι η συγγραφέας και ακαδημαϊκός Merve Emre, η συγγραφέας και δικηγόρος Petina Gappah, η τηλεπαρουσιάστρια, συγγραφέας και ηθοποιός Mel Giedroyc και ο μεταφραστής και συγγραφέας Jeremy Tiang.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

«Οι πέντε

κριτές, με επικεφαλής τον Frank Wynne, συγκεντρώνουν πλούσια πείρα ως κορυφαίοι αναγνώστες, συγγραφείς, κριτικοί και μεταφραστές. Οι συζητήσεις τους για τα βιβλία που θα διεκδικήσουν το International Booker Prize 2022 θα είναι ένα πραγματικό μάθημα σύγχρονης λογοτεχνικής κριτικής», δήλωσε η Fiammetta Rocco, διευθύντρια του βραβείου.

Η μακρά λίστα των 12 ή 13 βιβλίων που θα διεκδικήσουν το International Booker Prize 2022 θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2022 και τον Απρίλιο θα οριστικοποιηθεί η βραχεία λίστα των έξι υποψήφιων βιβλίων, ενώ οι νικητές-τριες θα ανακοινωθούν τον Μάιο. Υποψήφια για το βραβείο μπορούν να είναι λογοτεχνικά βιβλία μεταφρασμένα στα αγγλικά που κυκλοφόρησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην Ιρλανδία από την 1η Μαΐου 2021 έως τις 30 Απριλίου 2022.

Σημειώνεται ότι το φετινό βραβείο απέσπασαν ο Νταβίντ Ντιόπ και η μεταφράστρια Anna Moschovakis για το βιβλίο του Ντιόπ Τη νύχτα, όλα τα αίματα είναι μαύρα, που την εβδομάδα μετά τη βράβευση είδε τις πωλήσεις του να εκτοξεύονται κατά 477%.

Keywords
Τυχαία Θέματα