Ιταλία: Θετικά τα στοιχεία για τις πωλήσεις βιβλίων στο α’ εξάμηνο του 2022

Θετικά είναι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ιταλική Ένωση Εκδοτών για τις πωλήσεις βιβλίων το α’ εξάμηνο του 2022, καθώς παρότι καταγράφηκε μείωση της αξίας πωλήσεων κατά 4,2% και του όγκου πωλήσεων κατά 3,6% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2021, οι πωλήσεις παραμένουν σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019, και συγκεκριμένα κατά 14,7% σε αξία και κατά 14,5% σε όγκο.

Σύμφωνα με τον Ricardo Franco Levi, πρόεδρο της Ένωσης, η φετινή μείωση των πωλήσεων αποδίδεται στις χαμηλότερες πωλήσεις μέσω

του διαδικτυακού καναλιού, η οποία καλύφθηκε μόνο εν μέρει από την ενδυνάμωση των παραδοσιακών βιβλιοπωλείων. Ο ίδιος τόνισε πως παρότι οι οικονομικές συνθήκες για τους εκδότες είναι δύσκολες, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να ανεβαίνει και τα προβλήματα στην προμήθεια χαρτιού παραμένουν, δεν έχουν γίνει αυξήσεις τιμών. Τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν αυτό: η μέση τιμή πώλησης για κάθε βιβλίο διαμορφώθηκε στα 14,66 ευρώ, χαμηλότερη κατά 0,6% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2021.

Αξιοσημείωτο στοιχείο αποτελεί η εκτόξευση των πωλήσεων βιβλίων κόμικς στην Ιταλία, καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία παρουσιάζει αύξηση 23,7% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2021 και 245,4% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2019. Τέλος, μεγάλη άνοδο καταγράφουν φέτος οι πωλήσεις τουριστικών οδηγών (+100%) και γυναικείας λογοτεχνίας (+60%).

Keywords
Τυχαία Θέματα