Η Ουκρανία θέτει αυστηρούς περιορισμούς για τα βιβλία Ρώσων συγγραφέων

Αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία ρωσικών βιβλίων και στην αναπαραγωγή ρωσικών μουσικών έργων στην Ουκρανία τίθενται από νομοσχέδια που ψήφισε πρόσφατα το κοινοβούλιο της χώρας.

Πλέον δεν επιτρέπεται να τυπώνονται στην Ουκρανία βιβλία γραμμένα από Ρώσους πολίτες, εκτός κι αν αποκηρύξουν τη ρωσική υπηκοότητα και λάβουν την ουκρανική, ενώ παράλληλα απαγορεύεται η εισαγωγή βιβλίων που τυπώνονται στη Ρωσία,

τη Λευκορωσία ή τα κατεχόμενα από τους Ρώσους ουκρανικά εδάφη. Επιπλέον, απαιτείται πια ειδική άδεια για την εισαγωγή βιβλίων γραμμένων στη ρωσική γλώσσα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ένα άλλο νομοσχέδιο απαγορεύει την αναπαραγωγή, στα ΜΜΕ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μουσικής που έχουν συνθέσει Ρώσοι πολίτες, ενώ παράλληλα επιβάλλει αυξημένη ελάχιστη προβολή προγραμμάτων στην ουκρανική γλώσσα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.

«Οι νόμοι είναι σχεδιασμένοι για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς συγγραφείς να μοιραστούν ποιοτικό περιεχόμενο με το ευρύτερο δυνατό κοινό, που μετά τη ρωσική εισβολή δεν αποδέχεται κανένα ρωσικό δημιουργικό προϊόν”, δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τκατσένκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα