Δημοπρατείται αυθεντικό αντίτυπο του «First Folio» του Σαίξπηρ

Ένα αυθεντικό αντίτυπο του θεωρούμενου από πολλούς ως «το σημαντικότερο έργο της αγγλικής λογοτεχνίας» θα δημοπρατηθεί στις 7 Ιουλίου από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη και, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, το τίμημα που θα πρέπει να καταβάλουν οι επίδοξοι αγοραστές για να το αποκτήσουν ενδέχεται να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για ένα αντίτυπο του Mr. William Shakespeare's Comedies, Histories, & Tragedies, γνωστού και ως First Folio.

Το βιβλίο εκδόθηκε το 1623, περίπου επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, και περιλαμβάνει συνολικά 36 έργα του Μεγάλου Βάρδου, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά δεν είχαν ποτέ έως τότε εκδοθεί και ίσως να είχαν χαθεί για πάντα, αν δεν υπήρχε αυτή η έκδοση. Το First Folio τυπώθηκε σε περίπου 750 αντίτυπα, εκ των οποίων σώζονται σήμερα περί τα 235 κι εκτιμάται πως μόνο 20 βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που δημοπρατείται τον ερχόμενο μήνα. Το συγκεκριμένο αντίτυπο ανήκε μέχρι πρότινος στη συλλογή του Αμερικανού Abel E. Berland.

Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο αντίτυπο φέρει διάφορες σημειώσεις, σκίτσα και σημάδια από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες του, ενώ λείπει το χαρακτηριστικό εξώφυλλο με τη μορφή του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που ενδέχεται να έχει κλαπεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα