Χρονιά-ρεκόρ για την Penguin Random House το 2021

08:16 4/4/2022 - Πηγή: Diastixo

Έτος-ρεκόρ ήταν για τον εκδοτικό κολοσσό Penguin Random House το 2021, καθώς ο κύκλος εργασιών του έφτασε πρώτη φορά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 6% σε ετήσια βάση, ενώ τα κέρδη του αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο, κατά 9,2%, φτάνοντας τα 755 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία Bertelsmann.

{loadmodule mod_adsence-inarticle-makri} {loadposition adsence-inarticle-makri}

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ

αντιπροσώπευαν το 2021 το 56,5% των συνολικών πωλήσεων της Penguin Random House, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με το 58,6% του 2020. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Markus Dohle, οι επιδόσεις της σε Βραζιλία, Καναδά, Ινδία και Νότια Αφρική ήταν καλύτερες σε σχέση με τον μέσο όρο της αγοράς, ενώ ειδικά στον ισπανόφωνο κόσμο το 2021 ήταν χρονιά ισχυρής ανάπτυξης για την PRH, εν μέρει χάρη στις αυξημένες διαδικτυακές πωλήσεις.

Στην ετήσια επιστολή του προς τους εργαζομένους, ο Dohle δεν έκανε καμία αναφορά στη σχεδιαζόμενη συγχώνευση με τη Simon & Schuster, την οποία επιχειρεί να εμποδίσει το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, επικαλούμενο ζητήματα υγιούς ανταγωνισμού. Ευχαρίστησε ωστόσο τους εργαζομένους για το πάθος τους για τα βιβλία, το οποίο, όπως σημείωσε, βοήθησε την εταιρεία να πετύχει επιδόσεις-ρεκόρ και να αυξήσει το περιθώριο κέρδους στο 18,7%.

Keywords
Τυχαία Θέματα