Τα νέα iPhone εξακολουθούν να διαθέτουν μόντεμ 5G της Qualcomm

14:07 12/9/2023 - Πηγή: Plaisio

Λίγο πριν τη μεγάλη Φθινοπωρινή εκδήλωση της Apple, η Qualcomm ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθήσει να αποτελεί τον μόνο προμηθευτή μόντεμ τεχνολογίας 5G μέχρι το 2026 για τα smartphones της εταιρείας με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Η σχετική ανακοίνωση αποτελεί ένδειξη ότι παρόλο που η Apple έχει με επιτυχία κλιμακώσει την παραγωγή των δικών της επεξεργαστών και παράλληλα έχει απεξαρτηθεί από την Intel,

δεν έχει ακόμα καταφέρει να κάνει το ίδιο και με τα μόντεμ τεχνολογίας 5G, παρόλο που κάτι τέτοιο βρίσκεται στα μελλοντικά σχέδια της. Η σύμβαση ωστόσο διαρκεί μέχρι το 2026. Επομένως, τόσο η Qualcomm όσο και η Apple εκτιμούν ότι μέχρι το 2026 θα έχει καταφέρει να σχεδιάσει και να παράγει -με τη βοήθεια της TSMC– τα δικά της μόντεμ 5G. Η πρώτη μάλιστα εκτιμά ότι αναμένεται να προμηθεύσει την Apple μόνο με το 20% των εξαρτημάτων που θα χρειάζεται για τις συσκευές iPhone το 2026.

Είναι σαφές εδώ και καιρό ότι η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει τα δικά της μόντεμ και να φέρει περισσότερα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού του iPhone υπό τη σκέπη της. Μην ξεχνάμε, ότι η εταιρεία εξαγόρασε την επιχείρηση κατασκευής μόντεμ της Intel για smartphones έναντι $1 δισεκατομμυρίου πριν από τέσσερα χρόνια, παίρνοντας στα χέρια της εξαιρετικά χρήσιμες πατέντες και εξειδικευμένο προσωπικό. Παρόλα αυτά, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κλιμακώσει την κατασκευή των δικών της μόντεμ.

Η πρόσφατη συμφωνία που ανακοινώθηκε από την Qualcomm δεν σχετίζεται με τη συμφωνία αδειοδότησης της χρήσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που έχουν υπογράψει μεταξύ τους οι δύο εταιρείες και βρίσκεται σε ισχύ από το 2019. Η συγκεκριμένη συμφωνία έχει εξαετή διάρκεια με δυνατότητα επέκτασης για δύο ακόμη χρόνια. Δεδομένου πάντως ότι οι νέες συσκευές iPhone που ενσωματώνουν μόντεμ της Qualcomm αναμένεται να φτάσουν στα ράφια των καταστημάτων μέσα στις επόμενες ημέρες, η τελευταία συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να βρισκόταν στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό και ήταν τυπική η υπογραφή της.

The post Τα νέα iPhone εξακολουθούν να διαθέτουν μόντεμ 5G της Qualcomm appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Phone,Qualcomm