Plaisio TechBusters @ IFA 2023 | Sustainable Life, Joy for All

01:28 5/9/2023 - Πηγή: Plaisio
Αφήνοντας τις τηλεοράσεις στην άκρη για μία φορά, έχοντας ως στόχο τη βιωσιμότητα και «βοηθό» της την Τεχνητή Νοημοσύνη, η LG δημιούργησε φέτος στις εγκαταστάσεις της IFA ένα ολόκληρο «χωριό»!

Το Sustainable Village — όπως ονομάζεται — και ένα εξελιγμένο οικοσύστημα αποδοτικών, βιώσιμων προϊόντων και ειδικά σχεδιασμένων λύσεων αποδεικνύουν έμπρακτα το όραμα της κορεατικής κατασκευάστριας, η οποία επιθυμεί να συμβάλει στη δημιουργία μιας καλύτερης ζωής για

τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

©2023 Plaisio Computers

Με βάση την πλατφόρμα ThinQ UP 2.0, μέσω της οποίας ενορχηστρώνεται το σύγχρονο έξυπνο σπίτι, η LG δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οικιακές και ψυχαγωγικές συσκευές όπως ποτέ άλλοτε, δημιουργώντας και αξιοποιώντας διαφορετικά σενάρια χρήσης.

Το LG ThinQ UP 2.0 πρωτοπορεί στην εξατομίκευση των οικιακών συσκευών

Κεντρικό ρόλο σε όλα τα παραπάνω διαδραματίζει το ThinQ UP 2.0, μια καινοτομία που αφορά στο «έξυπνο σπίτι» και μετατρέπει τις οικιακές συσκευές σε εξαιρετικά βολικές λύσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με τον καθημερινό τρόπο ζωής. Το ThinQ UP 2.0 αναδεικνύει την επιτυχημένη επέκταση των οικιακών συσκευών της LG σε non-hardware τομείς, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητικών υπηρεσιών και παράλληλα εδραιώνει την ηγετική θέση της εταιρείας στην προώθηση της «εξυπηρέτησης» στον τομέα των οικιακών συσκευών.

©2023 Plaisio Computers

Παράλληλα, καθορίζει ένα νέο σημείο αναφοράς στην εξατομίκευση, προσαρμόζοντας τις επιδόσεις των προϊόντων και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης στις προτιμήσεις των χρηστών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία διαθέτουν αμετάβλητα χαρακτηριστικά και προδιαγραφές, οι συμβατές συσκευές με το ThinQ UP ενημερώνουν συνεχώς τις κύριες λειτουργίες τους και προσφέρουν λειτουργίες που ταιριάζουν σε κάθε χρήστη ξεχωριστά.

©2023 Plaisio ComputersΗ πρώτη ασύρματη OLED τηλεόραση στον κόσμο!

Προσωρινά διαθέσιμη μόνο στην Νότια Κορέα — ενώ προγραμματίζεται για παγκόσμια κυκλοφορία σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης αργότερα μέσα στη χρονιά — η 97 ιντσών LG SIGNATURE OLED M (97M3) είναι η πρώτη τηλεόραση OLED στον κόσμο χωρίς καλώδια (εκτός από το καλώδιο τροφοδοσίας).

Βασιζόμενη στην τεχνική και σχεδιαστική υπεροχή της LG μετά από μια δεκαετία καινοτομίας OLED, η 97M3 πρόκειται να επιβεβαιώσει την ηγετική θέση της εταιρείας στην κατηγορία των εξαιρετικά μεγάλων premium τηλεοράσεων με τη μεγαλύτερη οθόνη OLED 97 ιντσών της βιομηχανίας και το Zero Connect Box, την πρώτη ασύρματη λύση στον κόσμο, με τεχνολογία μετάδοσης βίντεο και ήχου 4K σε πραγματικό χρόνο στα 120Hz.

©2023 Plaisio Computers

Η λύση ασύρματης μετάδοσης AV της LG αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες που συνδέουν τις τηλεοράσεις τους σε διάφορες συσκευές και περιφερειακά, όπως κονσόλες παιχνιδιών και αποκωδικοποιητές, και τους παρουσιάζει έναν νέο, χωρίς προβλήματα, τρόπο διαχείρισης καλωδίων και συνδεδεμένων συσκευών.

Η τεχνολογία Zero Connect εξαλείφει την ανάγκη να υπάρχουν καλώδια και συσκευές σε κοντινή απόσταση από την οθόνη και οι χρήστες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν πλήρως τη εμπειρία που προσφέρει μια εξαιρετικά μεγάλη οθόνη στον χώρο τους.

LG Net-Zero Vision House

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα έμοιαζε ένα σπίτι με σχεδόν μηδενικό ενεργειακό ισοζύγιο, η LG Electronics έχει ετοιμάσει για εσάς το ιδανικό σύστημα βιώσιμης κατοικίας, βασισμένο στην πλατφορμα Home Energy Platform.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι μια συνολική λύση για τη διαχείριση της ενέργειας του νοικοκυριού. Αποτελείται από το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (Energy Storage System ή ESS) και τη μονοβάθμια αντλία θερμότητας αέρα-νερού (AWHP) Therma V R290, η οποία χρησιμοποιεί την ενέργεια πιο αποτελεσματικά από τα παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης και ψύξης, παράγοντας νερό υψηλής θερμοκρασίας το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με τα υπάρχοντα θερμαντικά σώματα.

©2023 Plaisio Computers

Το ESS χρησιμεύει ως εφεδρική πηγή ενέργειας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. ενώ η πλεονάζουσα ενέργεια μπορεί να αποθηκευτεί στην μπαταρία του και να εκτραπεί στην ενσωματωμένη δεξαμενή νερού της AWHP κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο συνδυασμός αυτών των τεχνολογιών μαζί επιτυγχάνει αποδοτική θέρμανση και φιλική προς τον χρήστη διαχείριση της ενέργειας.

StanbyME Go Briefcase Design Touch Screen

Με την ονομασία StanbyME Go και έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό σχεδιασμό, η νοτιοκορεατική κατασκευάστρια παρουσίασε στη φετινή IFA μία έξυπνη 27-ιντση φορητή τηλεόραση με οθόνη αφής, η οποία βρίσκεται εγκατεστημένη μέσα σε μία… βαλίτσα!

©2023 Plaisio Computers

Με το άνοιγμα της βαλίτσας, μία ειδική βάση ανυψώνει και αναδεικνύει την οθόνη, επιτρέποντάς στο χρήστη να την περιστρέψει οριζόντια αλλά και κατακόρυφα. Παράλληλα, του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει mobile εφαρμογές ή να την αξιοποιήσει ως φορητή οθόνη αφού έχει όλες πληροί όλες τις προϋποθέσεις για σύνδεση με smartphone/tablet, φορητό υπολογιστή και φορητή κονσόλα.

©2023 Plaisio ComputersΜαγειρεύοντας στο LG Cooking Studio

Αναπόσταστο «κομμάτι» του Sustainable Village, το Cooking Studio της LG φιλοξενεί μία νέα σειρά εντοιχιζόμενων συσκευών κουζίνας, προσφέροντας σε όλους μια «Καλύτερη γαστρονομική εμπειρία για όλους».

©2023 Plaisio Computers

Με ενεργειακή απόδοση, λειτουργίες φιλικές προς τον χρήστη και κομψό σχεδιασμό, η σειρά αποτελίεται από έναν φούρνο InstaView, ένα πλυντήριο πιάτων QuadWash, μία επαγωγική εστία με ενσωματωμένο απορροφητήρα (downdraft), έναν ψυγειοκαταψύκτη και έναν φούρνο μικροκυμάτων.

LG Smart Cottage

Στο επίκεντρο του μικρού αυτού «χωριού» βρίσκεται ένα προκατασκευασμένο σπίτι (ναι, καλά διαβάσατε) μηδενικού ενεργειακού ισοζυγίου, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά τα 37 τετραγωνικά μέτρα. Ονομάζεται Smart Cottage και κάποια στιγμή, σύμφωνα με την κατασκευάστρια, θα είναι διαθέσιμο προς πώληση.

©2023 Plaisio Computers

Στους σχετικά μικρούς αλλά άκρως πρακτικούς χώρους του η LG έχει εγκαταστήσει διάφορες έξυπνες και φιλικές προς το περιβάλλον οικιακές συσκευές, συστήματα αποθήκευσης και διαχείρισης της ενέργειας, φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ένα πρωτοποριακό σύστημα ψύξη – θέρμανσης (το μόνο δωμάτιο που δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε ήταν η κρεβατοκάμαρα).

Κατασκευασμένο από ανθεκτικά αλλά ανακυκλώσιμα υλικά, το εν λόγω… ακίνητο μπορεί να καλύψει επαρκών τις ανάγκες δύο ατόμων, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες ανέσεις. «Life’s Good» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η LG αλλά με τον σωστό τρόπο μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη. Έτσι δεν είναι;

©2023 Plaisio Computers

Για περισσότερα νέα, περισσότερη τεχνολογία και περισσότερη IFA 2023, ακολούθησε τον επίσημο λογαριασμό του Πλαισίου στο Instagram!

The post Plaisio TechBusters @ IFA 2023 | Sustainable Life, Joy for All appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα