IFA Berlin 2023: Ραντεβού στο Βερολίνο με το Πλαίσιο!

15:21 29/8/2023 - Πηγή: Plaisio
Η IFA Berlin είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και τις οικιακές συσκευές!

Κάθε χρόνο, οι ηγέτες και οι λάτρεις της τεχνολογίας συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου εκθεσιακού κέντρου Berlin ExpoCenter City (Messe Berlin) για να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις, να συνδεθούν με επαγγελματίες του κλάδου

και να διαμορφώσουν το μέλλον της τεχνολογίας.

Η επερχόμενη IFA 2023 — η οποία θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 5 Σεπτεμβρίου — θα κρατήσει το ίδιο φορμάτ με τις προηγούμενες διοργανώσεις και ειδικότερα θα περιλαμβάνει τα εξής:

IFA NEXT & IFA Global Markets

Στο IFA NEXT, το κέντρο καινοτομίας της εκδήλωσης, οι νεοφυείς και οι αναδυόμενες εταιρείες βρίσκονται στο επίκεντρο. Εδώ, μπορεί κανείς να εξερευνήσει πρωτοποριακές ιδέες, να παρακολουθήσει πρεμιέρες προϊόντων και να συμμετάσχει σε συζητήσεις με έμπειρα στελέχη του κλάδου. Παράλληλα, η IFA Global Markets προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα προμηθειών μεταξύ επιχειρήσεων (B2B), που συνδέει διεθνείς προμηθευτές με λιανοπωλητές και διανομείς.

Image Credit: ©2023 IFA

Φέτος, η IFA NEXT πρόκειται να προσφέρει μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εμπειρία, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία — με αξιοσημείωτη παρουσία περισσότερων από 500 νεοφυών επιχειρήσεων, εταιρικά εργαστήρια καινοτομίας που παρουσιάζουν τις τελευταίες τεχνολογίες τους, εξειδικευμένο περιεχόμενο που στοχεύει στην υποβοήθηση της ανάπτυξης των νεοφυών επιχειρήσεων και της επέκτασης των εμπορικών σημάτων, συναρπαστικά «pitches» και ένα ευρύχωρο Investor Lounge για ιδιωτικές συναντήσεις μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών.

IFA Berlin’s House of Robots: Ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον πρωτοποριακό κόσμο της ρομποτικής!

Φέτος, η IFA Berlin παρουσιάζει το Robot Hub, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του οποίου παρουσιάζεται το μέλλον της ρομποτικής. Στην «καρδιά» αυτού του χώρου βρίσκεται το House of Robots, μια καθηλωτική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

Image Credit: ©2023 IFA

Εκεί, θα συναντήσουμε την «Desi», ένα κοινωνικό ρομπότ που αναπτύχθηκε από την SingularityNET, αλλά και τον Mirokai, ένα άλλο κοινωνικό ρομπότ που δημιουργήθηκε από την Enchanted Tools, μια πολλά υποσχόμενη startup ρομποτικής.

Η «Desi», πνευματικό «τέκνο» του ρομποτιστή David Hanson και του επιστήμονα AI Benjamin Goertzel, είναι η… αδελφή του διάσημου ρομπότ «Sophia».

IFA Gaming Arena: Η απόλυτη gaming εμπειρία!

Με έναν κεντρικό χώρο που εκτείνεται σε 100 τ.μ., η IFA Gaming Arena διαθέτει πολλά και διαφορετικά gaming stations, τα οποία χωρίζονται σε ομάδες για βέλτιστη εξερεύνηση. Επιπλέον, καταβάλλονται προσπάθειες για τη συμμετοχή γνωστών publishers και την παρουσίαση αποκλειστικού περιεχομένου, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια συναρπαστική ματιά στο μέλλον του gaming.

IFA Leaders Summit

Το IFA Leaders Summit είναι μια εκδήλωση υψηλού επιπέδου με καταξιωμένους εμπειρογνώμονες και σημαίνοντα πρόσωπα του κλάδου. Στη σκηνή του πραγματοποιούνται συζητήσεις για κρίσιμα θέματα, τα οποία διαμορφώνουν τον τομέα των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και των οικιακών συσκευών.

Image Credit: ©2023 IFASustainability Village

Για πρώτη φορά στα χρονικά της IFA Berlin θα υπάρχει ένας ειδικός χώρος αφιερωμένος στο φλέγον θέμα των ηλεκτρονικών αποβλήτων, με την παρουσία ενός καινοτόμου «Mend & Repair Shop».

Ανακαλύψτε το μέλλον της τεχνολογίας στην IFA Berlin 2023 (Image Credit: ©2023 IFA)

To εν λόγω «χωριό» παρέχει μια πλατφόρμα για τους εμπειρογνώμονες του κλάδου για να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές βιωσιμότητας και να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες.

Η παγκόσμια τεχνολογική βιομηχανία, γνωστή για την καινοτομία και τη δημιουργικότητά της, έχει αντιμετωπίσει αυξανόμενο έλεγχο λόγω του σημαντικού περιβαλλοντικού της αντίκτυπου, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ ευθύνεται για το 2-3% των παγκόσμιων εκπομπών CO2.

Η IFA Berlin (συντομογραφία των λέξεων Internationale Funkausstellung) φημίζεται για την πλούσια ιστορία και την παράδοσή της. Από την ίδρυσή της το 1924, η IFA εξελίσσεται συνεχώς, προσαρμοζόμενη στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό τοπίο.

Ωστόσο, ως ένας τομέας που ευδοκιμεί στην καινοτομία και την ταχεία πρόοδο, η βιομηχανία τεχνολογίας είναι σε μοναδική θέση να παρέχει λύσεις και να προσφέρει απτά αποτελέσματα στην επιδίωξη της βιωσιμότητας.

Ακολούθησε και τσέκαρε τα επίσημα κανάλια επικοινωνίας του Πλαισίου σε Facebook, Χ, Instagram, YouTube και TikTok — αλλά και το Plaisio Βlog — από τις 31 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου για πλούσιο φωτογραφικό υλικό, hands-on videos, άρθρα και πολλά άλλα!

The post IFA Berlin 2023: Ραντεβού στο Βερολίνο με το Πλαίσιο! appeared first on Plaisio Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα