Νέο iPhone SE, ανανεωμένο iPad Air και πολλά άλλα στο Peek Performace event της Apple

Το Peek Performance event της Apple ολοκληρώθηκε, με τη δημοφιλή εταιρεία να προβαίνει σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις.

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων μηνών, ανακοινώθηκε το ανανεωμένο iPhone SE μια συσκευή όχι υψηλού κόστους, αλλά με επιδόσεις που δεν θα αφήσουν κανένα δυσαρεστημένο.

Μεταξύ των αναβαθμίσεων σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι η υποστήριξη για δίκτυα sub-6GHz 5G, αλλά και το A15 Bionic chipset, που χρησιμοποιείται και στη σειρά iPhone 13.

Εικαστικές αλλαγές επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον για τα iPhone 13 και iPhone 13 Pro. Το πρώτο θα γίνει διαθέσιμο σε χρώμα πράσινο και το δεύτερο σε χρωματισμό "alpine green".

Ένα βήμα μπροστά για το iPad Air, που ανανεώνεται εσωτερικά, αλλά παραμένει ίδιο όσον αφορά τον σχεδιασμό του. Το αναβαθμισμένο μοντέλο θα είναι εφοδιασμένο με τον ταχύτατο επεξεργαστή M1, που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε στους υπολογιστές Mac της Apple. Επιπλέον, υπάρχει υποστήριξη για δίκτυα 5G και η θύρα USB-C μεταφέρει δεδομένα με διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με τον προκάτοχό του, φτάνοντας ακόμα και τα 10Gbps.

Το M1 Ultra SoC (system on a chip) είναι ο ισχυρότερος επεξεργαστής που έχει παρουσιάσει η Apple μέχρι σήμερα, με επιδόσεις που ξεπερνούν εκείνες των M1, M1 Pro και M1 Max chips, που χρησιμοποιούνται ήδη σε συσκευές της εταιρείας. Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η τεχνολογία UltraFusion, που επιτρέπει τη χρήση δύο M1 Max chips σε ένα και μοναδικό SoC.

Η νέα πρόταση της Apple για τους επαγγελματίες ακούει στο όνομα Mac Studio, ένα desktop system, που μπορεί εξωτερικά να μοιάζει με το Mac Mini, όμως είναι πολύ πιο ισχυρό επεξεργαστικά. Το Mac Studio είναι εφοδιασμένο τόσο με το M1 Max chip της Apple, αλλά και με το νέο M1 Ultra. Η εταιρία υπόσχεται ότι οι επιδόσεις του ξεπερνούν εκείνες των κορυφαίων Mac Pro.

Ένας ισχυρός υπολογιστής θα πρέπει να συνοδεύεται από την κατάλληλη οθόνη. Για τον λόγο αυτό, η Apple αποκάλυψε το Studio Display, ένα monitor μεγέθους 27'' με υποστήριξη ανάλυσης 5Κ, πλήρη κάλυψη του χρωματικού φάσματος P3, μέγιστη φωτενότητα 600 nits, που συνεργάζεται με το χαρακτηριστικό TrueTone του macOS.

Τέλος, την εβδομάδα που ξεκινάει στις 14 Μαρτίου 2022 θα κυκλοφορήσει το iOS 15.4, με αρκετά, ενδιαφέροντα, νέα χαρακτηριστικά.

The post Νέο iPhone SE, ανανεωμένο iPad Air και πολλά άλλα στο Peek Performace event της Apple appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα