Πατάτες με πικάντικη σάλτσα

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Στην Ισπανία τις λένε patatas bravas που θα πει «θυμωμένες πατάτες» λόγω της πικάντικης σάλτσας που τις συνοδεύει. Ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά και χορτοφαγικά tapas και μπορούν να κάνουν και τη δική μας Σαρακοστή πικάντικη και πεντανόστιμη.

Υλικά για 4 άτομα3-4 πατάτες κομμένες σε κύβους2 κουτ. σούπας ελαιόλαδοαλάτι

Για τη σάλτσα brava1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά καπνιστή΄1
κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή1 κουτ. γλυκού ξύδι λευκό1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρηΑλάτι

ΕκτέλεσηΡίχνουμε τις πατάτες σε μια λεκανίτσα με κρύο νερό και τις αφήνουμε για 15 λεπτά.Τις στραγγίζουμε από το νερό, τις στεγνώνουμε πάνω σε πετσέτα και τις ρίχνουμε σε φριτέζα αέρα.Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο της σάλτσα σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις δυο πάπρικες και ανακατεύουμε να μυρίσει.Ρίχνουμε την ντομάτα, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Δίνουμε μια δυνατή βράση στη σάλτσα και ύστερα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές αλατίζοντας και περιχύνοντας με άφθονη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: τηγάνι, φριτέζα αέρα.

The post Πατάτες με πικάντικη σάλτσα appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατάτες,patates