MWC 2024: Το OnePlus Watch 2 θα γίνει η παρέα σου σε κάθε δραστηριότητα

Το OnePlus Watch 2 είναι μια ακόμα νέα συσκευή που έκανε πρεμιέρα στο Mobile World Conference 2024. Η λειτουργία του είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική “Dual Engines”, κάτι που σημαίνει ότι έχει δύο chipsets και τρέχει δύο λειτουργικά συστήματα. Το πρώτο setup περιλαμβάνει το Snapdragon

W5 και τρέχει το Wear OS 4 και μέσω αυτού ο χρήστης έχει πλήρη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό κατάστημα με τις διαθέσιμες εφαρμογές, 2GB διαθέσιμης RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Στο δεύτερο υπάρχει το BES2700, που τρέχει ένα real-time OS (RTOS) με χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας.

Σε Smart Mode είναι δυνατή η χρήση των Google Maps, Assistant, Wallet, Calendar, Keep και Gmail. Η συσκευή έρχεται με 20 watch faces και θα μπορείς να κατεβάσεις άλλα 80, για να διαμορφώσεις την εμφάνισή της με βάση τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Σε αυτή την κατάσταση λειτουργίας, η χωρητικότητας 500mAh μπαταρία διαρκεί έως 100 ώρες με συνηθισμένη χρήση και έως δύο ημέρες με εντατική χρήση.

Το Power Saver Mode βασίζεται στο RTOS, με πολλές λειτουργίες διαθέσιμες, όπως η παρακολούθηση των καρδιακών παλμών και της ποιότητας του ύπνου και με λειτουργίες για αθλήματα όπως η κολύμβηση και η ποδηλασία. Υποστηρίζεται ακόμα και η πραγματοποίηση ή η απάντηση κλήσεων. Σε αυτό το mode, η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 12 ημέρες. Η πλήρης φόρτισή της διαρκεί μια ώρα, αν όμως βιάζεσαι, σε μόλις δέκα λεπτά θα εξασφαλίσεις μια ημέρα αυτονομίας στο Smart Mode.

Ο σκελετός του smartwatch είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και έχει διαστάσεις 47 x 46,6 x 12,1 χιλιοστά. Η AMOLED οθόνη του έχει μέγεθος 1,43”, ανάλυση 466 x 466 pixels και υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. To OnePlus Watch 2 μπορείς να το χρησιμοποιείς πολύ άνετα σε εξωτερικούς χώρους, χάρη στα 1.000 nits φωτεινότητας της οθόνης του, η οποία προστατεύεται από 2,5D sapphire glass. Από εκεί και πέρα, εννοείται πως η επαφή της συσκευής με το νερό δεν θα πρέπει να σε προβληματίζει, αφού αντέχει σε πίεση 5 ATM, άρα το φοράς κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Η υψηλή αντοχή του ρολογιού αποδεικνύεται επίσης από το γεγονός ότι υποστηρίζει το πρότυπο MIL-STD-810H.

Σίγουρα, στο OnePlus Watch 2 θα βρεις όλους τους αισθητήρες που αναζητάς σε ένα σύγχρονο smartwatch, για κάθε είδους χρήση. Διαθέτει λοιπόν πυξίδα, επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, βαρόμετρο αλλά και αισθητήρα φωτός για να αυξομειώνεις τη φωτεινότητα της οθόνης, κάνοντας εξοικονόμηση μπαταρίας όπου και όποτε είναι δυνατό. Στο running mode χρησιμοποιείται το διπλής συχνότητας GPS και συνδυασμός άλλων αισθητήρων για την παρακολούθηση όλων των επιδόσεών σου, συμπεριλαμβανομένης της μέγιστης κατανάλωσης οξυγόνου, σε βαθμό που το smartwatch μετατρέπεται κυριολεκτικά σε έναν ψηφιακό προπονητή. Επιπλέον, αν παίζεις tennis ή badminton ή κάνεις ski, θα βρεις μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες, που δεν αποκλείεται στο μέλλον να σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος.

Από τη συσκευή δεν λείπει το οπτικό παλμικό οξύμετρο. Όταν κοιμάσαι, παρακολουθεί τις φάσεις και την ποιότητα του ύπνου, τον ρυθμό της αναπνοής και τα επίπεδα του οξυγόνου και μπορεί να κάνει αξιολόγηση του κινδύνου από το ροχαλητό. Διαθέσιμη είναι και η παρακολούθηση των επιπέδων του άγχους, με μετρήσεις οι οποίες σχετίζονται με τη μεταβολή στους καρδιακούς παλμούς.

The post MWC 2024: Το OnePlus Watch 2 θα γίνει η παρέα σου σε κάθε δραστηριότητα appeared first on Κωτσόβολος Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα