Ουκρανία: Η αστυνομία της Λισιτσάνσκ έθαψε δεκάδες νεκρούς σε ομαδικό τάφο – Συνεχής ενημέρωση

Η αστυνομία έθαψε τουλάχιστον 150 ανθρώπους σε ομαδικό τάφο στην πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι, μέσω Telegram.

Εξήγησε ότι θα γίνει κανονική ταφή των ανθρώπων αυτών μετά τον πόλεμο και πρόσθεσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναγκάζει την αστυνομία να αναλαμβάνει διάφορους ρόλους που δεν είναι δική της ευθύνη, συμπεριλαμβανομένου αυτού των νεκροθαφτών.

Στον ομαδικό τάφο βρίσκονται θύματα των βομβαρδισμών του ρωσικού πυροβολικού και άνθρωποι που πέθαναν από φυσικά αίτια, σύμφωνα με τον κ.

Χαϊντάι.

Βίντεο εικονίζει πτώματα σε λευκούς σάκους με ετικέτες που αναγράφουν τα ονόματά τους καθώς ενταφιάζονται.

Σύμφωνα με τον κ. Χαϊντάι, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το 95% της ομπλάστ (περιφέρειας) Λουγκάνσκ, η κατάσταση είναι «πάρα πολύ άσχημη».

Οι πόλεις Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ, που είχαν περίπου 100.000 κατοίκους η καθεμία πριν από τον πόλεμο, παραμένουν στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων αλλά βομβαρδίζονται εδώ και μέρες.

Απομένουν περίπου 40.000 πολίτες στην περιοχή, ελάχιστοι από τους οποίους θέλουν να φύγουν παρά τον κίνδυνο, πάντα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

Συνεχής ενημέρωση

Έκκληση Στάινμαϊερ σε Πούτιν να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε χθες Τετάρτη τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τον στρατό της χώρας του από την Ουκρανία αμέσως.

«Σεβαστείτε την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, σταματήστε τις εχθροπραξίες», τόνισε ο κ. Στάινμαϊερ σε ομιλία του με την οποία άνοιξε σύναξη της καθολικής εκκλησίας στη Στουτγκάρδη: «κ. Πούτιν, τερματίστε τα δεινά και την καταστροφή στην Ουκρανία. Διατάξτε τα στρατεύματά σας να αποσυρθούν. Μην αρνείστε άμεσες και σοβαρές συνομιλίες με τον πρόεδρο (της Ουκρανίας Βολοντίμιρ) Ζελένσκι».

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος –αξίωμα βασικά εθιμοτυπικό, που όμως παραδοσιακά θεωρείται πως αποτελεί κάτι σαν ηθική πυξίδα της Γερμανίας– τόνισε πως η σύρραξη πλήττει πολλές άλλες χώρες, καθώς, με εκατομμύρια τόνους σιτηρών αποκλεισμένους στα ουκρανικά λιμάνια, οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται δραματικά σε παγκόσμια κλίμακα.

«Πολλές περιοχές του κόσμου θα απειληθούν από λιμό και θανατικό τους επόμενους μήνες, ειδικά στον ανατολικό και τον νότιο τομέα της Αφρικής», προειδοποίησε ο κ. Στάινμαϊερ.

Οι συνέπειες αυτού που ο πρόεδρος της Γερμανίας αποκάλεσε «πόλεμο του Πούτιν» πλήττουν χώρες «που δεν έχουν ακόμη συνέλθει από την πανδημία του νέου κορονοϊού», όπου «η γη ξεραίνεται, γίνεται άγονη εξαιτίας της κλιματικής κρίσης», πρόσθεσε.

The post Ουκρανία: Η αστυνομία της Λισιτσάνσκ έθαψε δεκάδες νεκρούς σε ομαδικό τάφο – Συνεχής ενημέρωση appeared first on The President.

Keywords
Τυχαία Θέματα