«Στο Σπίτι του Φύλακα στις Αλυκές (Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης): Ένα Ταξίδι στο Πνεύμα της του Πολιτισμού»

10:42 14/12/2023 - Πηγή: Sch

Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ως Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έζησε μια μοναδική εμπειρία, επισκεπτόμενο το γραφικό «σπίτι του Φύλακα» στις Αλυκές, που σήμερα λειτουργεί ως έδρα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου. Αυτή η επίσκεψη ανοίγει παράθυρα σε έναν κόσμο όπου η αγάπη για τον πολιτισμό και η φροντίδα του περιβάλλοντος ενώνονται με τον εθελοντισμό.

Το σπίτι, που κάποτε ήταν εγκαταλελειμμένος σκουπιδότοπος, τώρα είναι μια ευλογία για την τοπική κοινότητα, χάρη

στον εμπνευστή του συλλόγου, κ. Ευάγγελο Μίχο. Η επίσκεψη των μαθητών ήταν μια ευκαιρία να ανακαλύψουν τα θετικά στοιχεία αυτού του μοναδικού project, και να εμπνευστούν από το πάθος του για την δημιουργία αυτού του χώρου που προωθεί την τέχνη, τη μάθηση και την περιβαλλοντική ευαισθησία.

Οι μαθητές, καθοδηγούμενοι από τον κ. Μίχο, αντίκρισαν τη δύναμη του εθελοντισμού και της κοινωνικής συνεισφοράς. Η επίσκεψη τους ενίσχυσε την αντίληψή τους για τον πολιτισμό και τη σημασία της φροντίδας του περιβάλλοντος. Αυτή η εμπειρία είναι ένα ένα ευεργετικό κεφάλαιο που τους κινητοποίησε προς τη δράση για έναν καλύτερο κόσμο.

Τη δράση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί- συντονιστές του προγράμματος κ. Παπαζέτης Κων/νος και κ. Παπαχρήστου Μαίρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στο Σπίτι, Φύλακα, Αλυκές Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης, Ταξίδι, Πνεύμα, Πολιτισμού,sto spiti, fylaka, alykes angelochori thessalonikis, taxidi, pnevma, politismou