Οι μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου συναντούν την Φυσική…και η Φυσική μαγεύει!

15:13 12/12/2023 - Πηγή: Sch

Με χαρά αναφέρουμε ότι το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ  συμμετείχε ενεργά στο Μαθητικό Συνέδριο Φυσικής, που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στις 8-9-10 Δεκεμβρίου 2023 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ο σκοπός αυτής της πρωτότυπης και ξεχωριστής συνάντησης ήταν να προσφέρει στους μαθητές μας μια ευκαιρία για άμεση επαφή με διακεκριμένους πανεπιστημιακούς δασκάλους και τις σύγχρονες εξελίξεις της Φυσικής.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να εισάγει τους μαθητές στη σύγχρονη επιστημονική γνώση και

μέθοδο, να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να αποσαφηνίσουν τις έννοιες που τα συγκροτούν, και να αναπτύξουν κριτική και συνδυαστική σκέψη. Η εμπειρία αυτή αναμφίβολα ενίσχυσε τον ακαδημαϊκό πλούτο και προσανατολισμό των μαθητών μας, προσφέροντας τους μια μοναδική ευκαιρία εμπλοκής στη σύγχρονη επιστήμη της Φυσικής.

Παράλληλα, οι μαθητές μας επισκέφτηκαν την έκθεση "Life in Space," και  είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τα μυστήρια του διαστήματος μέσα από τον επιστημονικό φακό, ενισχύοντας έτσι την κατανόησή τους για τη Φυσική του Σύμπαντος.

Επιπλέον, οι μαθητές πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Εθνική Πινακοθήκη, αποκτώντας  μια εμπειρία που προσδίδει διαστάσεις και στον κόσμο της Τέχνης. Γνώρισαν και άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς προορισμούς της Αθήνας:  επισκέφτηκαν το Προεδρικό Μέγαρο, κέντρο της ελληνικής πολιτικής, το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»  και την ιστορική Πλάκα, ανακαλύπτοντας τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της πόλης.

Τους μαθητές οργάνωσε ο κος Ιακωβίδης Γ., Φυσικός, καθηγητής του Αριστοτελείου Κολλεγίου, μέλος του ΔΣ της ΕΕΦ. Συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Παπαχρήστου Μ. και Πατλαμάζογλου Μ., φιλόλογοι του σχολείου μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα