Νηπιαγωγείο Ριζαριού : Βραβείο στον 6ο Πανελληνιο διαγωνισμό Bravo Schools

07:41 22/6/2023 - Πηγή: Sch

Ακόμη μία διάκριση για το Νηπιαγωγείο Ριζαριού που κατέκτησε το πρωτο βραβείο στον 6ο Πανελήννιο διαγωνισμό Bravo Schools 2023 στην κατηγορία συνεργατικά προγράμματα (στόχος 17) και βρέθηκε ανάμεσα στα 12 σχολεία που ξεχώρισαν μέσα από 412 σχολεία , 620 σχολικές προτάσεις
και τη συμμετοχή 28.549 μαθητών και

περισσοτέρων από 48.000 ενεργών πολιτών που
συμμετείχαν στον έκτο χρόνο διοργάνωσης του Bravo Schools.

Αποτελέσματα  διαγωνισμού ( Απονομή βραβείων )

https://inactionforabetterworld.com/bravo-schools-2023/

Πρόκειται για ένα θεσμό που προωθεί την εκπαίδευση και ενημέρωση για τους 17 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις εργασίες που αναπτύσσονται στη σχολική κοινότητα.

Η συμμετοχή μας αφορούσε στο παγκόσμιο έργο μας "Let's make a better world" που αναπτύχθηκε μεταξύ 52 χωρών απ' όλο τον κόσμο και συμμετείχαν πανω απο 8.000 παιδιά και 186 εκπαιδευτικοί ,με  ιδρυτικό σχολειο το Νηπιαγωγείο Ριζαριού και την προϊσταμενη του Μαγκιώση Άννα!

Η τελετή απονομής βραβείων και διακρίσεων  του  6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Bravo Schools 2023 στον οποίο συμμετείχε και το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά ,την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στις 18.00 μ.μ. και διήρκεσε περίπου δυο ώρες είναι διαθέσιμη στον συνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=ExfkCn7lBvg ( απονομή βραβείου στο 1:50:38

Το σχολείο μας συνεχίζει το ρόλο του ως πρεσβευτής των 17 παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης και το σχέδιο μαθήματος περνάει στις σελίδες του WORLD'S Largest Lesson

Λίγα λόγια για το έργο :

Προτεραιότητα όλων μας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Η περιβαλλοντική αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, η βιώσιμη ανάπτυξη και η ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας είναι σύστημα αξιών της κοινωνίας και της οικονομίας κατά κύριο λόγο.
Ο κύριος στόχος αυτού του έργου ήταν  να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής και να τα ευαισθητοποιήσει ώστε να κατανοήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα προτεραιότητας όλων μας. Και όλοι μαζί θα πρέπει να αναλάβουμε δράση για να φτιάξουμε έναν κόσμο καλύτερο πιο καθαρό, πιο πράσινο ,πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο.
Κατά τη διάρκεια του έργου τα παιδιά  πρότειναν  τρόπους προστασίας του περιβάλλοντος και καλύτερης ποιότητα ζωής, μοιράστηκαν  τις ιδέες και τη δουλειά τους σχετικά με την ειρήνη ,την φιλία ,τα ανθρώπινα δικαιώματα τις ανισότητες ,την κλιματική αλλαγή με παιδιά άλλων 45 χωρών του παγκόσμιου χάρτη.

Επίσης επισημάναμε  τις πολιτισμικές διαφορές και ομοιότητες μεταξύ διάφορων λαών . Η οικολογική βάση ήταν  η ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να συγκρίνουμε το παρελθόν μας, να μοιραστούμε τις γνώσεις μας και να οικοδομήσουμε την εμπειρία.
Με αυτό το έργο θέλαμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των μαθητών, της οικογένειας και ορισμένων φορέων της τοπικής κοινότητας, ώστε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο!
Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στα παιδιά όλες τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες και να τα προετοιμάσουμε να γίνουν οι παγκόσμιοι πολίτες της αυριανής κοινωνίας.

Ευχαριστούμε πολύ την κριτική επιτροπή για την επιλογή και τη διάκριση του σχολείου μας ,αλλα και όλα τα συμμετέχοντα σχολεία απο Ελλάδα και το εξωτερικό για τη συμμετοχη τους σ αυτό το έργο!Ευχαριστούμε επίσης το κοινό  που μας τίμησαν με την ψηφο τους!

Θερμα συγχαρητήρια και σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό με τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες τους με θέμα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης!

Επιμέλεια άρθρου : Mαγκιώση Άννα

Keywords
Τυχαία Θέματα