5η Κινητικότητα Erasmus+ του 11oυ Δημοτικού Σχολείου Πειραιά στη Ρουμανία

15:58 18/4/2023 - Πηγή: Sch

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η Κινητικότητα Μαθητών και Εκπαιδευτικών του προγράμματος Εrasmus+ ΚΑ229 «From Thoughts to Codes», από 28 – 31 Μαρτίου 2023, στο Σχολείο National College “Mircea Eliade” στην πόλη Resita της Ρουμανίας, με τη συμμετοχή σχολείων από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία και Πορτογαλία. Το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από 4 μαθητές της

ΣΤ΄ τάξης και τις εκπαιδευτικούς κα. Μέξη Μαρία Αγγλικών και κα. Ζιάκα Βασιλική Πληροφορικής.

Αρχικά οι εταίροι δέχθηκαν το θερμό καλωσόρισμα από το Διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου της Ρουμανίας, επισκέφθηκαν τους χώρους του και είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τη δια ζώσης διδασκαλία διάφορων μαθημάτων.

Κύριος σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν οι μαθητές των Σχολείων να παρουσιάσουν τις Ρομποτικές τους δημιουργίες  για τις οποίες προετοιμάζονταν και δούλευαν πολύ καιρό στα σχολεία τους και οι οποίες αποτελούν τελικό προϊόν του Προγράμματος. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με το “Robot Party”, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί διασκέδασαν χορεύοντας με τις ρομποτικές τους κατασκευές! Επίσης, παρουσιάστηκε η Συνεργατική Ιστορία Kόμικ “The Robobugs”, που δημιουργήθηκε από τους μαθητές των συνεργαζόμενων Σχολείων το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τόσο σε ψηφιακή μορφή στο web εργαλείο BookCreator αλλά και σε animated μορφή στη Γλώσσα Προγραμματισμού Scratch. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Σχολείο ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση «Υλικό και Δραστηριότητες Συμπερίληψης για Εκμάθηση Προγραμματισμού», που έχει ως σκοπό να αποτελέσει μια βάση αναφοράς με προτεινόμενες δραστηριότητες για την εκμάθηση Προγραμματισμού σε ευάλωτες ομάδες μαθητών.

Η επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Babes-Bolyai στο Τμήμα Μηχανολόγων της Resita είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη χρήση της Ρομποτικής σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς και είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν με ρομποτικούς βραχίονες.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές επισκέψεις στο Κάστρο Corvinilor στη Hunedoara, ένα από τα σημαντικότερα κάστρα γοτθικού ρυθμού στην περιοχή της Τρανσυλβανίας, καθώς και στην πανέμορφη πόλη Timisoara, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023.

Μια ακόμη πολύ όμορφη εκπαιδευτική και πολιτιστική εμπειρία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+!

Keywords
Τυχαία Θέματα